JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אחיו של שורד השבי אלי שרעבי: "ביקש ללכת למשפחות שכולות כדי להביט להן בעיניים ולהגיד תודה" | זמן ישראל

אחיו של שורד השבי אלי שרעבי: "ביקש ללכת למשפחות שכולות כדי להביט להן בעיניים ולהגיד תודה"

החטוף ששוחרר אלי שרעבי עטוף בדגל ישראל, עם הגעתו לבית החולים שיבא, 8 בפברואר 2025 (צילום: חיים צח / לע"מ)
חיים צח / לע"מ
החטוף ששוחרר אלי שרעבי עטוף בדגל ישראל, עם הגעתו לבית החולים שיבא, 8 בפברואר 2025

שרון שרעבי, אחיו של שורד השבי אלי שרעבי, סיפר בגל"צ כי אלי "התחיל מסע ארוך של שיקום, כולם יכולים להבין את מצבו הירוד עם הבשורות על משפחתו שנרצחה ועל אחיו יוסי.

"בתוך האסון שהוא נמצא בו הוא הגיע לכאן עטוף בדגל ישראל לאחר שקיבל את הבשורות, ואומר תודה לצוות הרפואי, גיבור ישראל ששרד את השבי הזה, אני יודע שזה נס ואנחנו לומדים להעריך אותו כל יום יחד עם אלי, לחזק את הטוב.

לדבריו, "אלי בשלב של עיכול. הוא מקבל את זה לראשונה, אנחנו חיים את זה שנה וחמישה חודשים ואצלו זה חדש, זה טרי. העם הזה חזק, מחבק, עוטף, אני מראה לו את התגובות וזה מרגש אותו. הוא אומר, נשארתי בחיים בזכות העם, בזכות החיילים שמסרו נפש כדי להציל אותי, הוא ביקש ממני לקחת אותו למשפחות שכולות כדי שיוכל להביט להן בעיניים ולהגיד תודה".

הוא הוסיף וסיפר כי אלי פגש את ירדן ביבס. "זה היה מפגש קצר בבית החולים שיבא בו הם נמצאים. יש שותפות גורל ביניהם, שניהם נושאים את הכאב שנוטף הרבה דם. נצמיח עבורם חיים חדשים. אנחנו עם חזק עם ששורד טלטלות, יש לנו לאורך ההיסטוריה, והפעם נעשה את המשימה הזו יחד, כשאלי ירגיש שיש עם חזק סביבו, וזה המסר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.