אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו שוב פירט על רצח שירי והילדים: באי כוח בני משפחת ביבס פנו אמש במכתב התראה לראשי המדינה והצבא בנוגע לשורה של פרסומים מתוך דוחות הנתיחה לאחר המוות של יקיריהם ללא הסכמתם, תוך פגיעה בפרטיות המשפחה.
מתוך המכתב:
"פניה זו נעשית בשעתם הקשה ביותר של ירדן ביבס ובני המשפחה כולה, וזאת בסמוך לקבלת ההודעה על זיהוי יקיריהם החללים שירי, אריאל וכפיר ביבס ז"ל.
"נראה, כי גם בזמנים כואבים אלו, כשמשפחת ביבס ועימה אומה שלמה אבלים על הירצחם של בני המשפחה, ובשעה שהמשפחה עסוקה בהכנת הלוויה והשבעה של יקיריהם החללים, ולפני שהתקבל הדו"ח מהמכון לרפואה משפטית, המשפחה ממשיכה לקבל, למרבה הפליאה, פניות חוזרות ונשנות ממשרד החוץ ומערך ההסברה הלאומי (כמו גם מגורמים פנים מדינתיים, גורמי תקשורת וגורמים פרטיים נוספים) , שמטרתן (לכאורה) הסברתית (או מתוך מטרה לספק את יצר המציצנות הציבורי).
"כל זאת, חרף הפניות שמדגישות את הבקשה המפורשת של משפחת ביבס להימנע מפגיעה בפרטיותה ובכבודה, ובמיוחד בתקופה זו. לא זו אף זו, נאלצת המשפחה, בימים אלו, לעסוק בניטור ובהסרת פוסטים ו"ידיעות" שונות אשר מופצים, ללא אישורה וכלאחר יד, ברחבי הרשת ובגופי התקשורת השונים, בקשר לנסיבות הירצחם של יקיריהם החללים וכן בקשר למצבם.
"משכך, ועל אף שמדובר (לכאורה) ב"שעת הכושר" להשגת מטרות הסברתיות, יש לשים, בראש סדר העדיפויות, את טובת המשפחה, כבודה ופרטיותה.
"על אף שתמוה שיש צורך לבקש ולהדגיש זאת, נבקש פעם נוספת ובכל לשון של בקשה כי כל הגורמים אשר יש להם עניין בדבר יונחו, במיוחד בשעה קשה זו, שלא לפנות למשפחה, ולא לשוחח עם אף גורם מקצועי אשר אמון על עריכת הבדיקות בקשר לנסיבות הירצחם ומצבם של החללים, וזאת לפני שמשפחת ביבס עורכת את הלוויה והשבעה, מקבלת לידיה את דו"ח המכון לרפואה משפטית, אשר יועבר לביקורת נוספת, לומדת את הדו"ח, על כל פרטיו, ומחליטה אילו פרטים יופצו.
"עוד נבקש לנקוט בכל האמצעים אשר נדרשים לצורך מניעת הפצתם של פרסומים ו"ידיעות" בקשר לנסיבות הירצחם של בני משפחת ביבס, בקשר למצבם ובקשר לבדיקות שנערכות לחללים. ברי כי נסיבות הירצחם, מצבם של החללים והבדיקות אשר נערכות לחללים הם מידע פרטי וחסוי ביותר, אשר שייך למשפחת ביבס, ולהם בלבד. אין מדובר במידע לאומי-ציבורי כלשהו.
"משפחת ביבס היא זו שתחליט האם לאשר הפצה של פרטים ואילו פרטים יופצו, בקשר לנסיבות הירצחם, מצבם של החללים ובקשר לבדיקות אשר נערכו ו/או מסקנותיהם של הגורמים המקצועיים הנוגעים בעניין.
"יוזכר ויודגש, בהקשר זה, כי הפצה של מידע כאמור הינו בעל צביון פלילי, וזאת בהתאם לחוק זכויות החולה וחוק הגנת הפרטיות. בשולי הדברים (אך לא בשולי חשיבותם), משפחת ביבס תמהה על ניסיונות השידול להפר חיסיון רפואי, במסגרת ההצעה לפיה ד"ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית, יתראיין ויספק מידע על הדו"ח שיוכן על-ידי המכון, אשר יכלול, מטבע הדברים, מידע חסוי ורגיש, אשר רק למשפחה עומדת הזכות להחליט כיצד והאם ייעשה בו שימוש, כאמור.
"לנוכח ההשלכות הנלוות לדברים, ביניהן הפגיעה הכה קשה בירדן ביבס, אב המשפחה, ובבני המשפחה כולם, בשעת כאבם הגדול ביותר, נבקשכם לפעול בהתאם לדרישות המשפחה, כפי שמצוין לעיל, ולנקוט בכל האמצעים אשר נדרשים לצורך שמירה על פרטיות המשפחה וכבודה.
"לא הגיוני, לא כל שכן ראוי, כי לאחר התלאות שבני משפחת ביבס עברו, הם ייאלצו להתמודד עם הטרדות ופגיעות בפרטיותם ובכבודם, בשעתם הקשה ביותר, וזאת מצד גורמים פנים מדינתיים, גורמי תקשורת וגורמים פרטיים.
"אנו סומכים עליכם כי בקשות ודרישות המשפחה יטופלו כדבעי, וכי הגורמים הכפופים לכם יונחו בהתאם. ככל שלא ייעשה כן, הח"מ לא יהססו לנקוט בכל האמצעים המשפטיים אשר עומדים לרשותן".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו