שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ', התראיין לרשת ב', לאחר הפרסום אמש בכאן, על כך שבקבינט חשדו שהשר הפעיל "חפרפרת" בתוך צה"ל וגורמים בצבא סברו שמדובר בתת-אלוף במילואים ארז וינר, מפקד צוות התכנון האופרטיבי בפיקוד הדרום.
"באיזה עולם חבר בכיר בקבינט, למה מישהו ברמתי צריך קצינים בתוך הצבא או לשעברים שיספקו לי מידע? למה אני לא מקבל את כל המידע?", מחה סמוטריץ'.
השר סירב להתייחס לשם ספציפי, אך הבהיר כי אין פסול בכך שהוא מגיע עם מידע קודם לישיבות: "אני גאה בזה שאני בא מוכן לדיונים. זה הזוי שמאשימים אותי בזה שאני מגיע עם מידע".
"הניסיון להשתיק דעות שלא מתוך הצבא – חמור בעיניי", מוסיף סמוטריץ'. "כשאין דיון בתוך המטה הכללי, כשקוברים רעיונות ותוכניות, אז אם באים אליי ומציעים לי תוכניות שונות כדי שאשקול, זה נראה לי הדבר הכי מתבקש. אוי ואבוי למי שחושב אחרת".
בנוסף, השר הטיח האשמות ברמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף הרצי הלוי, ש"משתיק דעות". לדבריו, "אני ביקשתי שיזמנו לקבינט את סגן הרמטכ"ל, אלוף פיקוד צפון וראש אמ"ן, האנשים הכי חשובים במערכה בצפון – הרמטכ"ל התנגד בכל תוקף. זה חמור מאוד".
סמוטריץ' טען כי הרמטכ"ל לא שוחח עם סגנו ועם ראש אכ"א במשך חודשים, וקבע כי רא"ל הלוי "לא אמר את כל האמת לקבינט ולפעמים אמר לא אמת", והוא "אסטרטג רע".
שר האוצר הכריז כי ישראל תשוב ללחימה בעזה בקרוב וכי בידי הרמטכ"ל הנכנס תוכנית לחימה מהירה ואינטנסיבית יותר משהיה עד כה.
סמוטריץ' התראיין גם לגל"צ, ושם אמר בין השאר כי אדם בוהלר, השליח האמריקאי לנושא שבויים, "ניסה לנהל מו"מ לשחרור החטופים האמריקאים על דעת עצמו – הבהרנו לו שהוא לא יכול לדבר בשמנו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו