JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרמטכ"ל ביטל את ההדממות בצה"ל | זמן ישראל

הרמטכ"ל ביטל את ההדממות בצה"ל

הרמטכ"ל אייל זמיר ביטל נוהג ארוך שנים בצה"ל, שלפיו, חלקים גדולים מהצבא יוצאים לחופשה באותו זמן, בדרך כלל במהלך חגי ישראל.

הנוהג, המכונה בצה"ל "הדממה", כלל יציאה של בסיסים שלמים או יחידות שלמות לחופשה במהלך חגי ישראל ובסוף הקיץ, תוך השארת כוח מצומצם להמשך הפעילות. חלק מהיחידות שאינן חיוניות היו נסגרות לחלוטין בתקופות אלו, שנמשכו לרוב כמה ימים.

 (צילום: דובר צה"ל)
זמיר נושא דברים בפני קצינים בכירים בצה"ל, היום (צילום: דובר צה"ל)

הצבא היה בעיצומה הדממה ערב מתקפת 7 באוקטובר 2023, כאשר קצינים בכירים רבים שהו בבתיהם או בחופשה, וכוח הלוחמים בגבול רצועת עזה עמד על מחצית מהיקפו הרגיל.

מאז תחילת המלחמה לא התקיימו חופשות יחידתיות בהיקף כזה.

זמיר אמר בוועידה עם קצינים בכירים כי "לא יהיו יותר הדמות בצה"ל", והוסיף כי חופשות אישיות וחופשות סדירות יימשכו, אך לא יתבצעו באופן סימולטני לכל היחידה.

 (צילום: דובר צה"ל)
הרמטכ"ל נושא דברים בפני קצינים בכירים בצה"ל, היום (צילום: דובר צה"ל)

בכנס זמיר גם אמר לקצינים כי "2025 תהיה שנה של מלחמה", וכי השבת החטופים היא "אחד היעדים החשובים ביותר" של המערכה המתמשכת.

לאחר חקירות צה"ל בנוגע למתקפת 7 באוקטובר והאירועים שהובילו אליה, אמר זמיר כי צה"ל יקים מנגנון לחקירת המלחמה עצמה וקרבותיה הרבים.

כמו כן, הודיע זמיר כי צה"ל יקצה 600 מיליון שקלים לסיוע למשפחות הנופלים, אנשי הקבע והמילואימניקים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.