התנועה לאיכות השלטון עתרה היום לבג"ץ בבקשה שיורה לראש הממשלה בנימין נתניהו לחזור בו מהחלטתו להביא לפיטוריו של רונן בר מתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי. בעתירתה ביקשה התנועה צו ביניים שימנע את כינוס הממשלה לטובת דיון וקבלת החלטה בנושא.
לטענת התנועה, החלטת נתניהו להביא את פיטורי ראש השירות להצבעה בממשלה נגועה בניגוד עניינים חמור ומהווה סטייה קיצונית מכללי המִנהל התקין. זאת משום שראש השירות מוביל בימים אלה שתי חקירות ביטחוניות רגישות הקשורות לסביבתו הקרובה של נתניהו, הדלפת מסמכים מסווגים מלשכת ראש הממשלה ("פרשת פלדשטיין"), וקבלת כספים בידי גורמים בכירים בסביבת נתניהו מקטאר כדי לקדם את האינטרסים של האמירות ("קטאר-גייט").
עוד נכתב בעתירה שהחלטת נתניהו התקבלה בניגוד לחוות הדעת המחייבת של היועצת המשפטית לממשלה, שלפיה לא ניתן לפתוח בהליך סיום הכהונה של ראש השירות עד להשלמת בירור התשתית העובדתית והמשפטית. בעתירה מצוין גם שנתניהו מחויב בהסדר ניגוד עניינים, שלפיו הוא מנוע מלעסוק במינויים ופיטורים במערכת אכיפת החוק.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו