שורד השבי יאיר הורן נאם הערב בכיכר החטופים ופנה לשר רון דרמר, שמונה לאחראי על המו"מ: "השר דרמר, אני מזמין אותך לבית שלי. תסביר לנו בבקשה למה איתן, אחי הקטן, שנשאר חולה מאוד במחלת עור קשה במנהרה עדיין שם. תסביר לנו למה אתה לא חותם על עסקה כמו שכל החברה הישראלית מבקשת ושם סוף לסיוט הזה שהתחיל לפני 540 יום".
דבריו המלאים:
"שמי יאיר הורן, הייתי בשבי החמאס במשך 498 ימים. 498 ימים מתחת לקרקע, בלי מים, בלי לראות את השמש, בלי לנשום אוויר צח. 498 ימים בשבי החמאס חייתי "בלי". אני לא רוצה יותר "בלי", נמאס לי מ"בלי", מעכשיו אני רוצה "עם".
"עוד מעט פסח, אני רוצה ליל הסדר "עם" כל המשפחה, אני רוצה סדר פסח "עם" אחי הקטן איתן. איתן עדיין חטוף בעזה, 540 ימים, בלי מים, בלי לנשום אוויר צח ובלי לראות את השמש, גם לו נמאס מבלי, גם הוא רוצה "עם". לרוב עם ישראל נמאס מ"בלי", רוב עם ישראל רוצה "עם".
"להחזיר את החטופים צריך להיות הדבר הראשון בסדר העדיפויות הלאומי, אבל אין התקדמות במשא ומתן. השר דרמר – אני מזמין אותך לבית שלי, תשב עם רותי, אמא שלי ועם עמוס אחי ואיתי ותסביר לנו למה עוד שנה נוספת נעשה ליל הסדר "בלי" איתן.
"תסביר לנו בבקשה למה איתן, אחי הקטן, שנשאר חולה מאוד במחלת עור קשה במנהרה עדיין שם. תסביר לנו למה אתה לא חותם על עיסקה כמו שכל החברה הישראלית מבקשת ושם סוף לסיוט הזה שהתחיל לפני 540 יום.
"מעבדות לחירות, מהשבי לחירות, עניין של זמן חשבתי, גם פה כמו במנהרות אסור לאבד תקווה, אסור להרים ידיים.
"וחזרנו ללחימה, לחימה שמסכנת את כל החטופים, אני הייתי שם, אני אומר לכם, אני שמעתי טנקים עוברים מעלי, אני רצתי במנהרות בזמן הפצצות, אני משכתי את איתן מהזרוע כשלא היה לו כוח לזוז יותר, לא משאיר אותך פה, צעקתי לו. אני יודע שיש מי שימשוך מהזרוע כדי להוציא את כל החטופים עכשיו, והלוואי שהוא שומע את צעקת העם: לא נשאיר אותם שם.
"לפני שיהפכו לנזק אגבי, כי זה מה שהם מרגישים עכשיו, שהם יכולים להיות נזק אגבי, הרגשה נוראית תאמינו לי. עניין של זמן חשבתי, זמן שאין לחטופים, זמן שאין לאחי איתן, חייבים להשלים את המשימה, חייבים להחזיר את כל החטופים עכשיו.
"עוד מעט פסח, חג החירות, אני מאחל שכולנו נזכה לליל הסדר "עם": עם החטופים החיים שחייבים לחזור הביתה, עם החטופים החללים שחייבים לחזור לקבורה ובעיקר עם חירות אמיתית, כזו שתאפשר לנו להרגיש שחג פסח הגיע.
"אני קורא מפה לראש ממשלת ישראל, השר דרמר וכל חברי הקבינט: חג חירות בפתח – בואו נגיע אליו עם עסקה, בלי לחימה, בלי חללים נוספים ובעיקר עם 59 האחים והאחיות שלנו. תודה רבה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו