JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו: אי אפשר לרמות את חמאס - לא נוכל לחזור להילחם | זמן ישראל

נתניהו: אי אפשר לרמות את חמאס - לא נוכל לחזור להילחם

ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: Abir Sultan/Pool via AP)
Abir Sultan/Pool via AP
ראש הממשלה בנימין נתניהו

למרות שהבטיח הצהרה מיוחדת בצאת שבת, שלח ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהרה רגילה לגמרי.

בין השאר אמר ראש הממשלה כי ישראל לא תקבל את הצעת חמאס לסיום המלחמה תמורת שחרור כל החטופים והסביר כי חמאס דורש ערבויות בין לאומיות לסיום המלחמה, ולכן צה"ל לא יוכל לשוב ולהילחם.

בנוסף ראש הממשלה טען כי הקוראים לסיום המלחמה מרחיקים את שחרור החטופים. לדבריו, "אותם גורמים בישראל שקוראים בצורה כל-כך חסרת-אחריות לסיום המלחמה בתנאי הכניעה של החמאס – מה הם עושים? הם מהדהדים מילה במילה את תעמולת החמאס.

"הם מתדלקים את המלחמה הפסיכולוגית האכזרית שהוא מנהל נגדנו וגם נגד המשפחות, והם מרחיקים – הם לא מקרבים – הם מרחיקים את שחרור חטופינו. הם משאירים אותם יותר זמן שם אצל החמאס".

עוד טען נתניהו כי – "אלה שאומרים לנו לרמות את חמאס ולחזור אחר כך להילחם, אומרים את זה בריש גלי באולפנים. החמאס הם חבורת רוצחים מתועבים אבל טיפשים הם לא. הם דורשים ערבויות בינלאומיות שלא יאפשרו לנו לחזור להילחם. אף אחד ודאי לא ארה"ב לא ישתף פעולה עם תרמית כזאת".

ראש הממשלה הזכיר את הפעולות של ישראל בעבר נגד תוכנית הגרעין האיראנית ואמר כי הוא מחויב למנוע מאיראן נשק גרעיני ו-"לא זז מילימטר מזה. לא מרפה מזה."

ראש הממשלה אישר כי חמאס דחה הצעה להסכם, שבמסגרתו היה משתחרר חלק מהחטופים החיים, וכן גופות של נרצחים.

הודעה מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים בתגובה להצהרת ראש הממשלה המוקלטת הערב:

הרבה מילים וסיסמאות לא יצליחו להסתיר את העובדה הפשוטה – לנתניהו אין תוכנית.
שמענו הערב בלי הפסקה מה לא, נודה לשמוע מראש הממשלה שלנו מה כן.

לא פלא שלא היה זמן לשאלות, אחרת היה נדרש לענות על השאלה הבסיסית: מה מדינת ישראל עושה בדיוק כדי להחזיר את כל 59 החטופים והחטופות באופן מידי?

נתניהו הקפיד גם הערב לקרוא למלחמה "מלחמת התקומה".
זהו אבסורד. איזו תקומה יכולה להיות בלי השבת החטופים שנחטפו במשמרת שלך, ושתחת ניהול המלחמה שלך נמצאים כבר למעלה משנה וחצי בשבי?

יש פתרון אחד, אפשרי ומתבקש שניתן להשיג כבר עכשיו: להביא להסכם שישחרר את כולם, גם אם זה אומר להפסיק את הלחימה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.