לאחר הערכת מצב השרפה בהרי ירושלים, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר בהצהרה לתקשורת, לצד נציב כבאות והצלה:
"הכבאים שלנו מוסרים נפש. אנחנו מקווים להגיע ל-150 צוותי כיבוי, הנחתי להביא טרקטורונים שהקמנו במסגרת כיתות הכוננות בצפון, יש כרגע 20 כאלה שפועלים באזור. נקווה שנגיע ל-50 טרקטורונים.
"דיברתי עם ראש הממשלה, דיברתי עם שר הביטחון, ביקשנו את השמשונים, מטוסים שיכולים לעבוד בכל מזג אוויר, בכל אירוע – ואנחנו מקווים שהם יגיעו כמה שיותר מהם. זה יגיע תוך זמן קצר. ממה שאנחנו יודעים – כרגע ב"ה אין הרוגים. מקווים שכך המצב יישאר.
"פנו אליי כמה מארגנים לגבי ההחלטה שלנו, אני מבין לליבם. מבחינתי, כשר לביטחון לאומי, אחראי לחיי אדם קודם כול ולפני המופעים. לכן, ההנחיה שלנו עומדת בעינה – אירועים שדורשים נוכחות של כבאיות – אנחנו מבטלים אותם.
"אנחנו צריכים את הכבאיות לאירוע הזה. כל אזרחי ישראל מבינים את הצורך. הרוחות הופכות ליותר ויותר חזקות, לכן אני לא אסכן את אזרחי ישראל – גם במחיר של ביטול הופעות. צר לי. זו האחריות שלנו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו