56% מהציבור מעריכים שבעוד שנה חמאס עדיין יוסיף לשלוט ברצועת עזה – כך נמצא בסקר שנערך בשבוע שעבר בהזמנת המכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן ותוצאותיו פורסמו הבוקר ב"ידיעות אחרונות". 24% מהציבור צופים שחמאס לא ישלוט ברצועה בעוד שנה, ו-20% מהנשאלים השיבו שאינם יודעים.
עוד נמצא בסקר ש-47% מהישראלים מחזיקים בעמדה, שלפיה שיקולים אישיים או קואליציוניים הם שמנחים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בניהול המלחמה. לעומתם, 26% מהציבור מאמינים ששיקולים אסטרטגיים או לאומיים הם שמנחים את ראש הממשלה. 17% מהמשיבים אמרו ששיקולים אישיים או קואליציוניים ושיקולים אסטרטגיים או לאומיים מנחים את נתניהו באותה המידה. 9% מהנשאלים אמרו שאינם יודעים, ו-1% השיב ששיקולים אחרים הם שמנחים את נתניהו.
65% מהנסקרים אמרו שהם מעריכים שיושג הסכם שלום עם ערב הסעודית בימי חייהם, ואילו 21% ענו שאינם מעריכים שיושג הסכם שכזה. 14% מהמרואיינים השיבו שאינם יודעים.
65% מהנסקרים אמרו שהם מעריכים שיושג הסכם שלום עם ערב הסעודית בימי חייהם, ואילו 21% השיבו שאינם מעריכים שיושג הסכם שכזה
83% מהמשיבים מאמינים שלא ייכרת הסכם שלום עם הפלסטינים בימי חייהם, בעוד ש-8% מעריכים שכן. 9% מהנשאלים אמרו שאינם יודעים.
55% מהציבור מחזיקים בדעה שישראל ולבנון לא יחתמו בימי חייהם על הסכם שלום, ואילו 30% כן מאמינים שהסכם כזה יושג בתקופת חייהם. 15% אמרו שאינם יודעים.
לפי סקר שנערך ביוזמת המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) וגם ממצאיו פורסמו הבוקר ב"ידיעות אחרונות", 60% מהציבור בטוחים או חושבים שצה"ל ינצח במלחמה, בעוד 33% בטוחים או חושבים שהצבא לא ינצח במלחמה. 7% ענו שאינם יודעים.
ל-75% מהישראלים יש אמון בצה"ל, ל-71% יש אמון בחיל האוויר, ל-53% יש אמון בשירות הביטחון הכללי ול-24% יש אמון בממשלה.
73% מהציבור סבורים שלממשלה אין תוכנית לסיום המלחמה, בעוד 21% מאמינים שיש לה תוכנית. 6% השיבו שהם לא יודעים.
48% מהנסקרים אמרו שעל ישראל לתקוף את מתקני הגרעין של טהרן רק בתמיכת וושינגטון, בעוד ש-19% אמרו שעל המדינה לתקוף את המתקנים בלי קשר לעמדה האמריקאית
באשר לסוגיה האיראנית – 48% מהנסקרים אמרו שעל ישראל לתקוף את מתקני הגרעין של טהרן רק בתמיכת ארצות הברית, בעוד ש-19% אמרו שעל המדינה לתקוף את המתקנים בלי קשר לעמדה האמריקאית. 23% צידדו בעמדה שלפיה על כוחות הביטחון שלא לתקוף כרגע. 10% אמרו שאינם יודעים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו