שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר בריאיון לעמית סגל בכנס של בשבע כי מדיניות ישראל בנוגע למלחמה בעזה השתנתה. "מרגע שמתחיל התמרון – לא תהיה נסיגה מהשטחים שכבשנו, גם לא תמורת עסקת חטופים. הדרך היחידה לשחרר את החטופים היא להכניע את חמאס. כל נסיגה תחזיר את השביעי באוקטובר הבא."
לפי סמוטריץ', כל תושבי הרצועה יפונו דרומית לציר מורג, לאזור שרק בו יחולק באבטחה ישראלית סיוע הומניטרי. "אנחנו הולכים לכבוש את רצועת עזה סוף סוף. נפסיק לפחד מהמילה 'כיבוש'. זו הייתה המילה הכי טריוויאלית בימי ראשית המדינה – עם חפץ חיים כובש את ארצו", כך סמוטריץ'.
לדבריו, ישראל שולטת כעת על כל הסיוע ההומניטרי כדי למנוע הגעתו לחמאס, מפרידה את חמאס מהאוכלוסייה האזרחית, "מטהרת את הרצועה", פועלת להשבת החטופים – ונחושה להביס את חמאס.
סמוטריץ' הוסיף: "ברגע שכובשים ונשארים – אפשר לדבר על ריבונות. אבל לא דרשתי לכלול זאת במטרות המלחמה. קודם נכריע את חמאס ונמנע ממנו להתקיים".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו