JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: בנט העביר לבן גביר 35 אלף שקל במסגרת הסדר פשרה | זמן ישראל

דיווח: בנט העביר לבן גביר 35 אלף שקל במסגרת הסדר פשרה

נפתלי בנט בביקור ברמת הגולן, 15 בדצמבר 2024 (צילום: מיכאל גלעדי/פלאש90)
מיכאל גלעדי/פלאש90
נפתלי בנט בביקור ברמת הגולן, 15 בדצמבר 2024

בכאן חדשות דווח כי ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים.

לפי הדיווח, במסגרת ההסדר התקיימה בין השניים פגישה שנמשכה שעות ארוכות באווירה טובה, שבה בנט התנצל על ההתרחשויות וסוכם על גובה הפיצוי. בהמשך סוכם שהכסף יועבר כתרומה למטרה מסוימת. ההסכם עצמו נותר חסוי.

הרקע הוא מקרה שאירע בשנת 2020, שבו גילת בנט השמיעה טענות כלפי פעילי עוצמה יהודית, שלטענתה פרצו לביתה. בעקבות זאת החליט בן גביר לתבוע אותה, ואיים כי הוא מחזיק במידע "הכי מתחת לחגורה" על בנט, מידע שלדבריו "יכול לפרק משפחה". למרות שאמר שלא יעשה בזה שימוש, האמירה עוררה הד ציבורי כאיום מרומז, וכעבור כחודש נסגר בשקט הסדר פשרה, שפרטיו נשארו חסויים מהציבור עד עכשיו.

תגובת בנט: "אכן היה הסדר, אך שום דבר לא ימנע מראש הממשלה לשעבר בנט לומר לציבור את האמת הקשה: מאז כניסת בן גביר לתפקיד השר 'לביטחון לאומי', בשנת 2023 נרצחו בישראל 299 אזרחים (לא כולל נרצחי טבח 7/10) לעומת 144 בשנת 2022 תחת ממשלת בנט. בעברית פשוטה, יותר מפי שניים אזרחי ישראל נרצחו תחת בן גביר מאשר בממשלת בנט".

"זהו כישלון קולוסלי, כמעט לא נתפס, של בן גביר. זה נובע מעיסוק אובססיבי בהדלפות, גימיקים וטיקטוק במקום מלחמה רצינית ויסודית נגד תופעת הפרוטקשן, הפשיעה החקלאית ומגפת הרצח בארץ. יש מישהו במדינה שמרגיש יותר ביטחון מאז כניסת בן גביר? גם כאן, השינוי יבוא".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.