ב-ynet דווח כי בצל ההתפתחויות ביממה האחרונה בפרשת קטאר-גייט, בלהב 433 נבדק מידע שלפיו היה קשר ישיר בין שניים מהמעורבים בפרשה לבין שירות הביטחון המסכל של קטאר, והם הופעלו לכאורה על ידו באמצעות מילת קוד סודית.
עוד דווח כי אלוף במילואים יואב (פולי) מרדכי הוא הבכיר לשעבר שאליו מקורב הנחקר החדש בפרשה – איש מוסד לשעבר החשוד בשוחד, מגע עם סוכן זר והלבנת הון. החשוד שוחרר לביתו על ידי בית המשפט. במסגרת החקירה מתוכננת גם גביית עדות ממרדכי עצמו.
לפי חדשות 12, החשד נחשף במסגרת דיון הארכת המעצר שהתקיים היום בעניינם של החשודים יונתן אוריך ואלי פלדשטיין. לפי הדיווח, נחשף כי המשטרה חושדת שאנשי עסקים בעלי עבר ביטחוני שנחקרו בפרשה הופעלו על ידי השירות המסכל בקטאר באמצעות מילות קוד.
בדיון עלה כי שני אנשי עסקים בעלי רקע ביטחוני נחקרו במסגרת הפרשה. אחד מהם כבר שוחרר, בעוד שלגבי איש הביטחון הנוסף, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו, אולם בקשתה נדחתה על ידי בית המשפט והוא שוחרר.
במשטרה אף חושדים בקשר עסקי שהתקיים בעבר בין שניים מהחשודים המרכזיים בפרשה לאחד מאנשי העסקים בעלי העבר הביטחוני שנחקרו לאחרונה בפרשה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו