JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: עידן אלכסנדר צפוי להשתחרר היום ב-12:00 | זמן ישראל

דיווח: עידן אלכסנדר צפוי להשתחרר היום ב-12:00

נשאי ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 5 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
AP Photo/Alex Brandon
נשאי ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 5 במאי 2025

א-שרק אל-אווסט הסעודי מדווח מפי מקורות בכירים בחמאס כי הארגון צפוי לשחרר את החטוף עידן אלכסנדר היום בשעה 12:00 בצוהריים.

ב-AP דיווחו כי המגעים בין ארה"ב לחמאס החלו לפני שישה ימים, ושחרורו של עידן אלכסנדר הוא מחווה כלפי נשיא ארה"ב.

על פי הדיווח, חמאס קיבל ערובות מממשל טראמפ, באמצעות מתווכים מצרים וקטארים, ששחרורו של אלכסנדר "יניח את כל הקלפים על שולחן המשא ומתן", לרבות סיום המלחמה.

הנשיא דונלד טראמפ כתב ברשת החברתית שלו:

אני שמח להודיע שעידן אלכסנדר, אזרח אמריקאי שהיה בשבי מאז אוקטובר 2023, חוזר הביתה אל משפחתו. אני מודה לכל מי שלקח חלק בהבאת הבשורה האדירה הזו. זהו צעד שנעשה מתוך רצון טוב כלפי ארצות הברית והמאמצים של המתווכים — קטאר ומצרים — לשים סוף למלחמה האכזרית הזו ולהחזיר את כל החטופים החיים ואת הגופות לבני משפחותיהם. אני מקווה שזהו הראשון מבין הצעדים הסופיים שיביאו לסיום הסכסוך האכזרי הזה. אני מצפה מאוד ליום החגיגי הזה!

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.