JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: גורמים במערכת הביטחון הודיעו שלא יגבשו רשימה חלקית של חטופים שיש לשחרר | זמן ישראל

דיווח: גורמים במערכת הביטחון הודיעו שלא יגבשו רשימה חלקית של חטופים שיש לשחרר

כיכר החטופים בתל אביב, 19 במאי 2025 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
כיכר החטופים בתל אביב, 19 במאי 2025

שורה של גורמים במשרד הביטחון, המחזיקים במידע על החטופים שברצועת עזה, הודיעו לדרג המדיני שלא יגבשו רשימה חלקית של חטופים שיש לשחרר, כך דיווחה הערב אילנה דיין בקשת 12.

עוד דווח שבצמרת המוסד נאמר לראש הארגון, דוד (דדי) ברנע, על ידי גורם העוסק בסוגיה, שאין דרך סבירה לגבש רשימה של חטופים שיש לשחררם, בעוד אחרים יושארו בשבי.

גורם בכיר במערכת הביטחון אמר שהוא לא יגבש רשימה חלקית, אלא יעביר את הנתונים לשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, שיחליט בעצמו, או שראש הממשלה בנימין נתניהו יקבל את ההחלטה, או שיותירו לחמאס לקבל את ההחלטה.

ברצועת עזה מוחזקים 58 חטופים. 35 מהם הוכרזו על ידי הרשויות בישראל כחללים. באשר ליתר 23 החטופים – לגבי מרביתם התקבלו עדויות, מפי שורדי שבי, על כך ששהו במחיצתם ברצועה.

עוד דיווחה דיין שקצין בצבא סבר שאחד החטופים שעודנו בשבי צריך היה להיכלל בין החטופים שחמאס שחרר בינואר-פברואר במסגרת ההסכם שחתם עם ישראל. אותו קצין ביקש להתנצל בפני משפחת החטוף על שלא נכלל ברשימה שהעבירה ישראל.

גורם ביטחוני בכיר אמר שגורמי המקצוע ביקשנו כמה וכמה פעמים לקיים דיון מיוחד, שבו יוצג לדרג המדיני המידע על מצב החטופים החיים, אולם מקבלי ההחלטות לא מעוניינים בכך.

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה ש"זה פייק ניוז מטורלל ומופרך. ראש הממשלה נמצא בקשר רצוף ושוטף עם מתאם השבויים והנעדרים ומעודכן באופן מלא במצבם של החטופים בהתאם למידע שנמצא בידי ישראל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.