JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: טראמפ הורה להפסיק את תיאום התקיפה המשותפת של ישראל וארה"ב באיראן | זמן ישראל

דיווח: טראמפ הורה להפסיק את תיאום התקיפה המשותפת של ישראל וארה"ב באיראן

שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו, הנשיא דונלד טראמפ, ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר רון דרמר בחדר הסגלגל בבית הלבן, 7 באפריל 2025 (צילום: Pool via AP)
Pool via AP
שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו, הנשיא דונלד טראמפ, ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר רון דרמר בחדר הסגלגל בבית הלבן, 7 באפריל 2025

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הורה להפסיק את לתאם עם ישראל תקיפה משותפת נגד מתקני הגרעין באיראן בשל החשש שתיאום זה יביא למיסקלקולציה שתפגע בסיכוי להשיג הסכם, כך דיווח הערב ניר דבורי בחדשות 12.

עוד פורסם שוושינגטון חוששת שראש הממשלה בנימין נתניהו מנחה את כוחות הביטחון להמשיך בהיערכות לתקיפת איראן, והוא יימנע מלעדכן את ארצות הברית בתוכניות המבצעיות של ישראל ובעיתוי שבו תממש אותן.

מטוס חיל האוויר לקראת התקיפה באיראן, אוקטובר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
מטוס חיל האוויר לפני שלקח חלק בתקיפה באיראן בחודש אוקטובר (צילום: דובר צה"ל)

האמון שלו זוכים שר הביטחון ישראל כ"ץ והשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר מצד עמיתיהם בארצות הברית, כך דווח, הולך ופוחת, ודבר זה עשוי להקשות על שיתוף הפעולה והתיאום בין שתי המדינות.

כן פורסם שכ"ץ לא מקיים דיונים הקשורים למוכנות העורף ולא נערכים תרגילים המדמים מתקפת טילים נרחבת של איראן על ישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.