JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: ישראל נערכת להגברת הלחץ הצבאי על רקע תשובת חמאס | זמן ישראל

דיווח: ישראל נערכת להגברת הלחץ הצבאי על רקע תשובת חמאס

פעילות כוחות צה״ל בעזה. מאי 2025 (צילום: דובר צה״ל )
דובר צה״ל
פעילות כוחות צה״ל בעזה. מאי 2025

על פי פרסום בכאן, ישראל מתכוונת להגביר את הלחץ הצבאי ברצועת עזה וביתר שאת בצפון הרצועה לאחר תשובת חמאס למתווה ויטקוף שמוגדרת בישראל כ"סירוב בפועל".

טנק של צה"ל בדרום הארץ, ליד הגבול עם רצועת עזה, 20 במאי 2025 (צילום: Jamal Awad/Flash90)
טנק של צה"ל בדרום הארץ, ליד הגבול עם רצועת עזה, 20 במאי 2025 (צילום: Jamal Awad/Flash90)

ארגון חמאס מסר אתמול כי היא דורש תיקונים להצעה להפסקת אש זמנית בגיבוי אמריקאי. שליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, דחה את תגובת הארגון והגדיר אותה "בלתי מתקבלת על הדעת לחלוטין".

טאהר א-נונו, בכיר בלשכה המדינית של חמאס, התראיין הלילה ואמר "אנחנו מתפלאים על התגובות לנוכח תגובת חמאס מאחר ואנחנו לא סירבנו להצעת ויטקוף, מכיוון שאנחנו רואים בהצעה כבסיס ראוי להתחלה בסבב של מו"מ, שיכול להוביל להסכם".

בכיר חמאס, בסם נעים, הכחיש מאוחר יותר כי הארגון דחה את ההצעה והאשים את השליח האמריקאי ב"הטיה מוחלטת לטובת ישראל".

קרובי משפחות חטופים ותומכים מפגינים בתל אביב. 31 במאי 2025 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
קרובי משפחות חטופים ותומכים מפגינים בתל אביב. 31 במאי 2025 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

ההצעה המדוברת כוללת הפסקת אש למשך 60 יום, שבמהלכה ישוחררו 28 מתוך 58 החטופים שנותרו בעזה בתמורה ללמעלה מ־1,200 אסירים ועצורים פלסטינים, לצד הכנסת סיוע הומניטרי לרצועה.

לדברי חמאס, הארגון מוכן לשחרר עשרה חטופים חיים ולהעביר את גופותיהם של 18 הרוגים נוספים בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים הכלואים בישראל. עם זאת, הארגון חזר על דרישתו לסיום מוחלט של המלחמה ולנסיגה מלאה של כוחות צה"ל מרצועת עזה — תנאים שישראל דוחה.

חמאס בתשובתו דורש ערבויות מנשיא ארה"ב, הפסקת אש לתקופה של עד שבע שנים, נסיגת צה"ל מהשטחים שנכבשו מאז מרץ וביטול המודל ההומניטרי החדש שבו מחולק הסיוע לעזה על-ידי GHF – וחזרה למתכונת החלוקה הקודמת.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי הממשלה הסכימה למסגרת שהציע ויטקוף, אך חמאס ממשיכה לדחות אותה בפועל: "ישראל תמשיך לפעול להשבת החטופים ולתבוסת חמאס", נמסר מטעמו.

פלסטינים נושאים קופסאות סיוע הומניטרי מטעם קרן הסיוע לעזה (GHF) ממרכז חלוקה במרכז רצועת עזה, 29 במאי 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
פלסטינים נושאים קופסאות סיוע הומניטרי מטעם קרן הסיוע לעזה (GHF) ממרכז חלוקה במרכז רצועת עזה, 29 במאי 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.