בית החולים שדה של הצלב האדום ברפיח קלט בשעות הבוקר המוקדמות של היום 184 מטופלים במסגרת אירוע רב נפגעים, בכללם 19 בני אדם שמותם הוכרז עם הגיעם לבית החולים ושמונה מטופלים נוספים שמתו מפציעותיהם זמן קצר לאחר הגעתם, כך הודיע הצלב האדום.
רוב הפצועים סבלו מפציעות ירי. כל הפצועים שהיו בהכרה סיפרו שניסו להגיע לאתר חלוקת סיוע הומניטרי.
בפרק זמן של שבוע, הצוות בבית החולים שדה של הצלב האדום טיפל בחמישה אירועים רבי נפגעים, ארבעה מהם ב-96 השעות האחרונות. היום בית החולים קלט את המספר הגדול ביותר של פצועי ירי באירוע אחד מאז הקמתו לפני כשנה.
עוד נמסר שמספר הפצועים גדול בהרבה ממספר המיטות בבית החולים ומתח עד הקצה את היכולת של הצוות להעניק טיפול הולם.
הוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) חוזר על קריאתו לכבד ולהגן על אזרחים. "אזרחים שמנסים להשיג גישה לסיוע הומניטירי לא אמורים להתמודד עם סכנות", נכתב בהודעת הארגון.
"כעת, יותר מתמיד, חיוני לאפשר כניסה מהירה ולא מוגבלת של סיוע הומניטרי לתוך רצועת עזה", נמסר מהצלב האדום.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו