JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דובר צה"ל על גיוס חרדים: "הסנקציות של צה"ל לא מספיקות" | זמן ישראל

דובר צה"ל על גיוס חרדים: "הסנקציות של צה"ל לא מספיקות"

הרמטכ"ל אייל זמיר ואלוף פיקוד דרום יניב עשור. 6 ביוני 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
הרמטכ"ל אייל זמיר ואלוף פיקוד דרום יניב עשור. 6 ביוני 2025

בתשובה לשאלה האם פעילות צה"ל ברצועה מסכנת חטופים או מקדמת את שחרורם, דובר צה"ל תא"ל אפי דפרין השיב כי "החטופים לנגד עינינו תמיד". במסיבת עיתונאים שקיים אחר הצוהריים, אמר דפרין שצה"ל מתקדם והשבת החטופים בראש מעייניו. "אנחנו מאמינים שהשיטה בה אנו נוקטים תצליח בסופו של דבר", הוסיף.

בהתייחס לאירוע בו נהרגו ארבעה חיילים בקריסת מבנה בחאן יונס, הוא אמר כי נערך תחקיר וצה"ל יפיק לקחים. בתוך כך, ממצאי התחקיר הראשוני הוצגו לרמטכ"ל אייל זמיר שקיים היום הערכת מצב ואישר תוכניות בפיקוד דרום יחד עם אלוף הפיקוד יניב עשור.

"הסנקציות שצה"ל יכול לנקוט אינן מספקות ונצטרך מענה רחב ומשלים יותר. אנחנו נוקטים בכל הצעדים ועשרות אלפי צווים נוספים ייצאו בשנה הקרובה"

בהתייחס לשאלה בנוגע לגיוס חרדים, דובר צה"ל אמר כי "הסנקציות שצה"ל יכול לנקוט אינן מספקות ונצטרך מענה רחב ומשלים יותר" ולשאלה מה עמדת הרמטכ"ל, הוא הוסיף שלצבא חסרים עוד 10,000 חיילים וצווים נוספים ייצאו בשנה שתתחיל בחודש הבא:

"זהו צו השעה וצורך מבצעי ואמיתי. אנחנו נוקטים בכל הצעדים כולל צווים לבני 16.5 ומעלה ועשרות אלפי צווים נוספים ייצאו בשנה הקרובה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.