ב-CBS מדווחים מפי גורמים אמריקאים כי ישראל השלימה את הכנותיה למבצע נגד איראן, כך לפי כמה מקורות.
בארצות הברית מעריכים כי איראן עשויה להגיב בתקיפה על אתרים אמריקאיים בעיראק, וזו אחת הסיבות שבגינן המליצה ארצות הברית לאמריקאים לעזוב את האזור ביום רביעי.
מחלקת המדינה הורתה לעובדי ממשל שאינם חיוניים לעזוב את עיראק בשל "מתיחות אזורית מוגברת".
סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של נשיא ארצות הברית, צפוי להיפגש ביום ראשון בעומאן עם שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י,ולדון בתגובת איראן להצעה האמריקאית האחרונה להסכם גרעין – כך מסר הלילה גורם אמריקאי.
איראן הודיעה ביום שני כי תעביר בקרוב הצעה נגדית להסכם גרעין לארצות הברית, בתגובה להצעה אמריקאית שטהראן הגדירה כ"בלתי מקובלת", בעוד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי השיחות יימשכו.
טראמפ עצמו אמר לעיתונאים כי האמריקאים הונחו לעזוב את האזור "משום שזה עלול להיות מקום מסוכן – ונראה מה יקרה". הוא הדגיש שארצות הברית לא תאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני, ואמר: "לא ניתן לזה לקרות".
ארגון הסחר הימי של בריטניה פרסם אזהרה לכלי שיט לפעול בזהירות במפרץ הפרסי, במצרי הורמוז ובמפרץ עומאן בשל "מתיחות גוברת באזור שעלולה להוביל להסלמה בפעילות הצבאית".
השליח המיוחד סטיב וויטקוף השתתף הלילה באירוע של ארגון איחוד הצלה בניו יורק, ואמר: "לא נאפשר לאיראן לעולם להעשיר אורניום או לפתח נשק גרעיני. איראן גרעינית מהווה איום קיומי על ישראל – וזה איום קיומי גם על ארצות הברית. אנחנו חייבים לעמוד ביחד נחושים כדי שאיראן לא תהיה גרעינית – לא חשוב המחיר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו