הרמטכ"ל אייל זמיר אמר היום, בהערכת מצב עם חברי המטה הכללי, שישראל הגיעה לנקודת מפנה במערכה.
"אנחנו ביום העשירי של מבצע עם כלביא. עד כה אנחנו הבאנו להישגים רבים ובכלל כך בעיקר לפגיעה משמעותית בתוכנית הגרעין של איראן. הגענו לנקודת מפנה במערכה, לאחר שאתמול בלילה צבא ארצות הברית תקף בצורה קטלנית, מדויקת מאוד ומרשימה את אתרי הגרעין המרכזיים", אמר זמיר.
עוד אמר: "לאורך כל חודשי התכנון ובעיקר בשבוע האחרון, אני נמצא בקשר הדוק עם יושב ראש המטות המשולבים, גנרל קיין. ממש עכשיו סיימתי שיחה נוספת איתו, ומפקד הסנטקום, גנרל קורילה. אנחנו רואים בתיאום בין הצבאות נכס אסטרטגי משמעותי למדינת ישראל. צריך לזכור, המערכה נמשכת, יש לנו עוד מטרות לתקוף ויעדים להשלים. אנחנו ממשיכים להגביר את קצב התקיפות שלנו בהתאם לתוכנית ואנחנו ערוכים להמשיך ככל שיידרש".
הרמטכ"ל התייחס גם לחילוץ גופות החטופים מרצועת עזה: "כוחות צה"ל ושב"כ פעלו וחילצו במבצע מורכב את החטופים החללים יונתן סמרנו, עופרה קידר ואת סמל ראשון שי לוינסון זכרונם לברכה. אנחנו ממשיכים לעשות הכול כדי להשיב את כלל החטופים, זה משימה מרכזית שצה"ל מחויב אליה בכל רגע".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו