JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חמאס מזהיר את תושבי הרצועה מלשתף פעולה עם הקרן ההומניטרית לעזה | זמן ישראל

חמאס מזהיר את תושבי הרצועה מלשתף פעולה עם הקרן ההומניטרית לעזה

עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז רצועת עזה, 8 ביוני 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
Eyad BABA / AFP
עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז רצועת עזה, 8 ביוני 2025

משרד הפנים של חמאס ברצועת עזה הזהיר היום את תושבי הרצועה לבל יסייעו לקרן ההומניטרית לעזה (GHF), הנתמכת על ידי ארצות הברית וישראל, בטענה שתקריות קטלניות ליד אתרי חלוקת המזון שלה מסכנות את חייהם של תושבים רעבים.

"חל איסור חמור לקיים קשרים, לעבוד או להעניק כל סיוע או כיסוי לארגון האמריקאי GHF או לסוכניו המקומיים או הזרים", נמסר בהודעת המשרד.

פלסטינים מתקהלים בנקודת חלוקה של סיוע הומניטרי סמוך למחנה הפליטים נוסייראת, עזה ,25 ביוני 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
פלסטינים מתקהלים בנקודת חלוקה של סיוע הומניטרי בסמוך למחנה הפליטים נוסייראת בשבוע שעבר (צילום: Eyad BABA / AFP)

"יינקטו צעדים משפטיים נגד כל מי שיוכח כי שיתף פעולה עם הארגון הזה, לרבות הטלת העונשים המרביים הקבועים בחוקי המדינה הרלוונטיים", נאמר עוד, מבלי לפרט.

קרן הסיוע טרם מסרה תגובה.

ארגון GHF טען בעבר כי חמאס ממציא האשמות נגדו. בפוסט שפורסם אמש ברשת X האשים את חמאס ב"מערכה מכוונת למניעת הזרמת סיוע לתושבי עזה שלא בשליטת חמאס".

הארגון החל לחלק חבילות מזון בעזה בסוף מאי, במסגרת מודל חלוקה חדש, שלפי האו"ם אינו ניטרלי ואינו בלתי תלוי.

עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז רצועת עזה, 8 ביוני 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז הרצועה בחודש שעבר (צילום: Eyad BABA / AFP)

על פי האו"ם, יותר מ־400 פלסטינים נהרגו תוך ניסיון להשיג סיוע מאז שישראל הסירה את המצור ההומניטרי על הרצועה ב־19 במאי.

גורם בכיר באו"ם אמר ביום ראשון כי רוב ההרוגים ניסו להגיע לנקודות החלוקה של הקרן ההומניטרית לעזה.

צה"ל הודה ביום שני כי אזרחים פלסטינים נפגעו בסמוך למוקדי החלוקה, וציין כי כוחותיו קיבלו הנחיות חדשות בעקבות "לקחים שהופקו".

ישראל מסרה כי כוחותיה פועלים ליד מרכזי החלוקה כדי למנוע מעבר של סיוע לידי חמושים – טענה שחמאס מכחיש.

פלסטינים נושאים חבילות סיוע הומניטרי ברפיח, 27 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Abdel Kareem Hana)
פלסטינים נושאים חבילות סיוע הומניטרי ברפיח בחודש מאי (צילום: AP Photo/Abdel Kareem Hana)

למעלה מ־170 ארגוני סיוע בינלאומיים חתמו השבוע על מכתב הקורא לממשלות ללחוץ על ישראל להפסיק להשתמש ב־GHF להעברת סיוע ולשוב להזרמת סיוע בעיקר דרך ערוצים שבניהול האו"ם.

הקרן מסרה שחילקה יותר מ־52 מיליון מנות מזון לפלסטינים רעבים בתוך חמישה שבועות, לעומת ארגוני סיוע אחרים, שלדבריה, "כמעט כל הסיוע שלהם נשדד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.