מטעם נשיא המדינה יצחק הרצוג נמסר כי הוא נפגש בבית הנשיא עם שורד השבי אלי שרעבי, ובפגישה העניק שרעבי לנשיא את ספרו "חטוף", העוסק בחוויית השבי הקשה ונותן עדות נדירה על הימים הקשים שבהם היה מוחזק על ידי החמאס.
שרעבי פנה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ולראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר: "זה לגמרי הרגע, אנחנו מצפים, מחכים, אלו שנחטפו בשביעי באוקטובר, כל המשפחות של אותם חטופים צריכות את המנוחה הזאת, צריכות את הרגע הזה שיסגור להן את האירוע הזה, יחזיר להן את יקריהן הביתה – אם זה החיים ואם החללים לקבורה.
"אני מבקש מנשיא ארה"ב וראש ממשלת ישראל לעשות את המאמץ האחרון ולסגור את האירוע הזה".
הנשיא הצטרף לקריאתו ואמר: "אני מבקש לחזור ולהדהד את המילים הנוקבות של אלי. אלי, שעבר את הגיהינום הנורא מכול, גם במה שהוא עבר בעצמו פיזית וגם במה שהוא עבר באובדן הכבד של השבעה באוקטובר. אני מסתכל עליו ואני אומר לעצמי – מה אדם יכול לעבור, והספר שלו הוא מטלטל, מרגש, קורע לבבות".
הנשיא הוסיף: "הקריאה שלו, שהיא הקריאה של כולנו, הקריאה שלי, לעשות כל מה שניתן כדי להשלים את כל המהלך כולו. להחזיר את כולם הביתה הכי מהר שאפשר, ללא דיחוי.
"אני מקווה שהמאמץ בבית הלבן בימים האחרונים של ראש הממשלה, של צוותו, המאמץ של נשיא ארה"ב וצוותו והמאמץ הבינלאומי האדיר שכמובן המתווכות בליבתו – יביא את התוצאה ונראה אותם בבית הכי מהר שאפשר. אין דבר צודק ונכון מכך".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו