JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו למשפחות החטופים על סדר שחרור קרוביהם: "אין לנו רשימה" | זמן ישראל

נתניהו למשפחות החטופים על סדר שחרור קרוביהם: "אין לנו רשימה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה נתניהו בוושינגטון עם משפחות של חטופים, המוחזקים בשבי ברצועת עזה, 9 ביולי 2025 (צילום: אבי אוחיון / לע"מ)
אבי אוחיון / לע"מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה נתניהו בוושינגטון עם משפחות של חטופים, המוחזקים בשבי ברצועת עזה, 9 ביולי 2025

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול בוושינגטון בפגישתו עם קרוביהם של החטופים, המוחזקים ברצועת עזה, לשאלה מי מהחטופים ישוחרר: "אין לנו רשימה. קודם כל אנחנו רוצים להגיע למצב שיש הסכמה על השחרור". עוד אמר נתניהו על החטופים שבשבי: "מבחינתי כולם הומניטריים".

בתאגיד השידור כאן, בחדשות 12 ובחדשות 13 פורסמו הערב הקלטות של דברים שאמר נתניהו לקרובי החטופים: "אם המתווה הזה [שנידון כעת בין הצדדים] יוצא לפועל – המשא ומתן על הסוף [כלומר, על שחרור 22 החטופים שעתידים להיוותר בידי חמאס בתום שישים ימי הפסקת האש] מתחיל מייד. לא בגמר השישים יום ולא ביום החמישי. מייד".

ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה נתניהו בוושינגטון עם משפחות של חטופים, המוחזקים בשבי ברצועת עזה, 9 ביולי 2025 (צילום: אבי אוחיון / לע"מ)
בנימין ושרה נתניהו בוושינגטון עם משפחות של חטופים, המוחזקים בשבי ברצועה, אתמול (צילום: אבי אוחיון / לע"מ)

עוד אמר ראש הממשלה בפגישה: "אנחנו הולכים לדון איתם על סיום המלחמה, אם הם ייכנעו לתנאים שלנו שמחייבים אותנו כדי להבטיח את הקיום של עשרה מיליון אזרחים, שלא יהיו עוד חטופים, שלא יהיו עוד מעשי רצח, שלא יהיה טבח, שלא יהיו עריפות ראשים, שלא יהיו פלישות. אני לא מקבל את החמאס שם. הם לא יהיו שם. אנחנו נחזיר את כולם, והם לא יהיו שם".

כשנשאל על ידי אביו של אחד החטופים מתי אחרון החטופים ישוחרר השיב נתניהו: "אני לא יכול לתת לך כרגע תאריך. ואנחנו מתכוונים להחזיר את החיים והחללים גם. אם אומרים לכם את זה – אז תאמינו".

על המצב הנוכחי של המשא ומתן בין הצדדים אמר ראש הממשלה: "נראה לי שאנחנו מתקרבים. אבל עד שאתה לא סוגר את זה – זה לא סגור. והחמאס – הם יודעים את זה".

ראש מנהלת החטופים, ירון כהן, שלקח חלק בפגישה גם כן, אמר: "ברשימה שהועברה עכשיו נמצאים כל החמישים [חטופים]. אין קטגוריות בחלוקה הזאת".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.