ארגון בצלם קבע בדוח שפרסם ש"מאז אוקטובר 2023 אחראי המשטר הישראלי לג'נוסייד המבוצע בפלסטינים ברצועת עזה. הרג של עשרות אלפי בני אדם, פציעה גופנית ונפשית של מאות אלפים, הרס בהיקפים אדירים של מבני מגורים ושל תשתיות אזרחיות, הרעבה, עקירה ומניעה של סיוע הומניטרי – כל אלו נעשים באופן שיטתי, כחלק ממתקפה מתואמת, שמטרתה להחריב את כלל מרכיבי החיים ברצועה".
בדוח, שנקרא "הג'נוסייד שלנו", נכתב ש"ההחלטה הישראלית להמשיך את המתקפה למרות אינספור אזהרות והוכחות לגבי השלכותיה הקטלניות – בשילוב עם ההצהרות הרבות של קובעי המדיניות, שהבהירו שישראל פועלת נגד כלל תושבי הרצועה – מוכיחות את כוונתה של ההנהגה המדינית והצבאית של ישראל לפגוע באופן בלתי הפיך בקיום האנושי הפלסטיני באזור זה".
עוד נכתב בדוח של הארגון: "בחינה של המדיניות הישראלית ברצועת עזה ושל תוצאותיה המחרידות – כאשר אלו מתרחשות על רקע הצהרות של גורמים מדיניים וצבאיים ישראלים בכירים באשר לתכלית המתקפה – מביאה אותנו למסקנה החד משמעית לפיה ישראל פועלת באופן מתואם ומתוך כוונה ברורה להביא להרס של החברה הפלסטינית ברצועת עזה. כלומר – שישראל מבצעת ג'נוסייד בפלסטינים תושבי רצועת עזה".
במסמך ישנה גם התייחסות לפלסטינים ביהודה ושומרון ובישראל גופא: "במקביל לג'נוסייד המתקיים ברצועה, מוביל המשטר הישראלי מתקפה נגד האוכלוסייה הפלסטינית בגדה המערבית, ונוקט במדיניות של פגיעה קשה בזכויותיהם של אזרחי ישראל הפלסטינים. למרות ההבדלים הניכרים בסוג ובהיקף פעולותיו של המשטר הישראלי באזורים השונים שתחת שליטתו, החוט המקשר ביניהם הוא הכחשת אנושיותם של בני ובנות העם הפלסטיני. כתוצאה מתהליך הנמשך מאז הקמת מדינת ישראל ב־1948 ושהואץ בצורה משמעותית בעקבות המתקפה הנפשעת שביצע חמאס ב־7 באוקטובר 2023 הפכו חייהם וכבודם של הפלסטינים להפקר בעיני מרבית הישראלים היהודים, והפגיעה בהם הפכה לעניין של מה בכך".
בדוח גם נמתחת ביקורת על תגובת העולם למעשי ישראל: "שגרת ההרג והחורבן ברצועת עזה, וכך גם עקירתם הכפויה של עשרות אלפי בני אדם בגדה המערבית, לא היו מתאפשרות לולא חוסר המעש שהפגינה הקהילה הבינלאומית נוכח חומרתם והיקפם הבלתי נתפס של הפשעים המבוצעים. מרבית הפשעים תועדו ופורסמו במהלך חודשי המלחמה. ואולם לא רק שמנהיגי מדינות רבות, ובראשן מדינות אירופה וארצות הברית, נמנעו מלנקוט פעולה אפקטיבית לעצירת ההשמדה, אלא שבפועל הם אף אפשרו את התמשכותה: בין אם על ידי הצהרות תמיכה בפעולה הישראלית, ובין אם באמצעות תמיכה אקטיבית, שכללה בין השאר משלוחי נשק ותחמושת".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו