יהודה כהן, אביו של החייל החטוף נמרוד כהן, אמר כי בידי צה"ל ישנם תיעודים של נמרוד מהשבי שהוא מסרב למסור, וכי המשפחה מצפה לפרסם אותם בקרוב.
לפי דיווח ב-Ynet, הוא הסביר כי לפני כמה שבועות אפשרו למשפחה לצפות בסרטונים של נמרוד שנתפסו כשלל על ידי צה"ל, אך לא מעבירים לידיהם את אותם סרטונים.
"אמרו לנו שבודקים אפשרות לפרסם אותם. עברו כמה שבועות, והם עדיין בודקים. זה פתטי. כמה זמן צריך כדי לשחרר סרטון של כמה שניות? בתור אבא שלו, יש לי זכות לקבל כל חומר עליו, במיוחד כשזה חומר שלא מסכן מקורות, בעיקר כשנושא המודעות הוא מאוד חשוב. זה לא רק בשביל שאשב בסלון ואצפה בנמרוד, אנחנו צריכים את זה לצורכי תודעה.
"אני לא יודע ממתי הסרטון שראיתי, אבל הוא לא מהחודשים האחרונים, אלא מלפני יותר משנה. רואים אותו בסרטון אומר את שמו ושהוא תושב רחובות. משהו בסגנון של 'הגיע הזמן לשחרר אותנו'. לכולם עשו סרטונים ואחר כך לפי תזמונים בחרו מה לשחרר".
עוד מדבריו:
"אני רוצה להודות לציבור שהיה איתנו ביום ראשון. כ-400,000 הגיעו לכיכר. אנחנו מודים לציבור, הציבור הזה מחזיק אותנו ואת הנושא בראש סדר העדיפויות.
"שמענו את ה'גורם הישראלי' שהפך ל'ישראלי' מ'גורם מדיני' – נתניהו וחבורתו אומרים על החסימות וההצהרות ביום ראשון שזה 'פרס לחמאס'. נתניהו פתח במשרדו משרד פרסים לחמאס. כשאנחנו שומעים את נתניהו אנחנו מבינים שאנחנו עושים את הדבר הנכון.
"העסקה כבר הייתה יכולה לעבור פעמיים וחצי. מדברים על סוף מרץ, מאז כבר עברו חמישה חודשים ויותר, עכשיו עוד פעם מדברים על עסקה חלקית. 60 יום שלא מגיעים אף פעם.
"השאלה עכשיו היא מה יהיה התירוץ של נתניהו לטרפד את העסקה החלקית. כשיש עסקה חלקית, חמאס אומר 'אין הסכמה'. נתניהו אומר 'דרישות גבוהות מדי", ובורח, 'סיימנו עם עסקאות חלקיות, הולכים לעסקה כוללת עם הכרעה של החמאס' – וכל הרשימה הארוכה. עוד הפעם חמאס מתפשר אז אומרים 'עסקה חלקית', ואז נתניהו מחפש תירוץ ללא עסקה חלקית.
"אז אני מקווה, למרות שאני לא מקווה כבר מנתניהו לשום דבר, שלחץ עליו מבפנים או מבחוץ, בעיקר מבחוץ, ואני מדבר מעבר לממשל טראמפ – גם שאירופה ילחצו על נתניהו לסיים את המלחמה ולהגיע לעסקה חלקית שתהפוך למלאה. זאת הדרך שהבן שלי – חייל – יחזור הביתה. הדרך היחידה שהבן שלי נמרוד ישתחרר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו