JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בריטניה, צרפת וגרמניה עתידות להודיע היום למועצת הביטחון שאיראן מפרה את הסכם הגרעין | זמן ישראל

בריטניה, צרפת וגרמניה עתידות להודיע היום למועצת הביטחון שאיראן מפרה את הסכם הגרעין

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן וראש הארגון לאנרגיה אטומית של איראן מוחמד אסלאמי (מימין) בתערוכה בטהרן המציגה את הישגיה הגרעיניים של המדינה, 9 באפריל 2025 (צילום: Iranian Presidency Office via AP)
Iranian Presidency Office via AP
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן וראש הארגון לאנרגיה אטומית של איראן מוחמד אסלאמי (מימין) בתערוכה בטהרן המציגה את הישגיה הגרעיניים של המדינה, 9 באפריל 2025

בריטניה, צרפת וגרמניה מתכננות להודיע הבוקר במשותף למועצת הביטחון של האו"ם כי איראן מפרה באופן "משמעותי" את הסכם הגרעין שנחתם ב־2015 וכי ישיבו את הסנקציות הבינלאומיות שהושעו כחלק מאותו הסכם, כך דווח ב"וושינגטון פוסט".

שלוש המדינות נפגשו שלשום עם נציגי איראן בניסיון להחיות את המאמצים הדיפלומטיים סביב תוכנית הגרעין, בטרם יאבדו באמצע חודש אוקטובר את היכולת להשיב את הסנקציות על טהרן שהוסרו במסגרת הסכם הגרעין עם המעצמות מ־2015.

שר החוץ של גרמניה יוהאן ואדפול (מימין), שר החוץ של צרפת ז'אן־נואל בארו ושר החוץ של בריטניה דייוויד לאמי לאחר שדנו עם שר החוץ של איראן על תוכנית הגרעין של טהרן במלון אינטרקונטיננטל בז'נבה, 20 ביוני 2025 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
שר החוץ של גרמניה יוהאן ואדפול (מימין), שר החוץ של צרפת ז'אן־נואל בארו ושר החוץ של בריטניה דייוויד לאמי לאחר שדנו עם שר החוץ של איראן על תוכנית הגרעין של טהרן במלון אינטרקונטיננטל בז'נבה בחודש יוני (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)

שלושה דיפלומטים אירופאים ודיפלומט מערבי אמרו ל"רויטרס" שהשיחות שלשום לא הניבו התחייבויות ממשיות מספיק מצד איראן, אף שלדבריהם יש פתח להמשך הדיפלומטיה בשבועות הקרובים.

מנגנון ה"סנאפ־בק", הקבוע בהסכם, ייכנס לתוקפו באופן אוטומטי לאחר 30 יום, וישיב שורה רחבה של צעדים, ובהם אמברגו על נשק קונבנציונלי, מגבלות על ייצור טילים בליסטיים, הקפאת נכסים ואיסורי אשרות כניסה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.