על פי מסמך בן 38 עמודים שנחשף ב"וושינגטון פוסט", בממשל טראמפ מסתובבת תוכנית ליום שאחרי בעזה, המתבססת על הצהרתו של הנשיא שברצונו להפוך את הרצועה לישות בניהול אמריקאי למשך לפחות עשור, ובמסגרתה עזה תיהפך ל"נכס תיירותי נוצץ" ולמרכז ייצור וטכנולוגיה.
על פי הדיווח, כל אוכלוסיית עזה, מעל שני מיליון בני אדם, תפונה זמנית ליעדים בחו"ל ב"עזיבה מרצון" או לאזורים מגודרים ומבוקרים ברצועה עצמה במהלך השיקום.
בעלי קרקעות יקבלו מטבע דיגיטלי בתמורה לזכויות הפיתוח מחדש, שניתן יהיה לממש לדירה באחת משש עד שמונה ערים חכמות חדשות בעזה, או להשתמש בו לחיים חדשים מחוץ לרצועה.
כל פלסטיני שיעזוב יקבל מענק של 5,000 דולר, סבסוד שכר דירה לארבע שנים ומימון מזון לשנה. לפי התוכנית, כל עזיבה תחסוך ל"נאמנות" 23 אלף דולר לעומת עלות שיכון ותמיכה באלה שנשארים.
התוכנית, בשם GREAT Trust (ראשי תיבות של Gaza Reconstitution, Economic Acceleration and Transformation), גובשה על ידי אותם ישראלים שעמדו מאחורי הקמת קרן הסיוע ההומניטרי לעזה (GHF).
על פי דיווח בחדשות 12, בחודשים האחרונים, לאחר השלמת עסקת החטופים האחרונה, וביתר שאת לאחר שחרור עידן אלכסנדר, הנשיא טראמפ דחק בנתניהו ללכת להכרעת חמאס וכיבוש עזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו