שר החוץ גדעון סער שוחח בטלפון עם שר החוץ של צרפת ז'אן-נואל בארו וקרא לעמיתו לשקול מחדש את היוזמה להכיר במדינה הפלסטינית, כך נמסר מטעמו של סער.
בשיחה, שנערכה לפני זמן קצר, אמר סער שהיוזמה הצרפתית להכרה במדינה הפלסטינית מערערת את היציבות במזרח התיכון ופוגעת באינטרסים הלאומיים והביטחוניים של ישראל.
שר החוץ אמר שכל עוד צרפת מתמידה ביוזמה להכיר במדינה הפלסטינית, אין מקום לביקור של הנשיא עמנואל מקרון בארץ.
סער גם ביקר בשיחה את נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס ואמר שהוא זוכה לתמיכה זעומה בקרב הציבור הפלסטיני, ומסיבה זו הוא לא ערך בחירות ברשות במשך כעשרים שנה.
סער ביקר בשיחה את נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס ואמר שהוא זוכה לתמיכה זעומה בקרב הציבור הפלסטיני
אתמול פורסם שהנשיא הצרפתי ביקש לבקר בישראל, אך ראש הממשלה בנימין נתניהו התנה זאת בכך שפריז לא תכיר במדינה הפלסטינית, כפי שהודיעה שבכוונתה לעשות. מקרון דחה את התנאי הישראלי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו