JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בכירי מערכת הביטחון התריעו בפני השרים: כיבוש העיר עזה יגרום באופן "בלתי נמנע" להריגת חטופים | זמן ישראל

בכירי מערכת הביטחון התריעו בפני השרים: כיבוש העיר עזה יגרום באופן "בלתי נמנע" להריגת חטופים

בניינים רבי קומות בעיר עזה שחיל האוויר הפציץ ב-6 וב-7 בספטמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
בניינים רבי קומות בעיר עזה שחיל האוויר הפציץ ב-6 וב-7 בספטמבר 2025

ראשי זרועות הביטחון של ישראל הזהירו את השרים במהלך דיון הקבינט המצומצם כי ההשתלטות המתוכננת על העיר עזה תוביל באופן "בלתי נמנע" להריגת חטופים, כך דיווח תאגיד השידור "כאן".

ההערכה הזו נחרצת יותר מהתחזיות הקודמות שהשמיע הממסד הביטחוני לגבי מבצע העיר עזה. בעבר הוזהר הקבינט כי המבצע עלול להציב את החטופים המוחזקים שם בסיכון.

בכירי הביטחון הזהירו את השרים גם כי אף שהפינוי של העיר עזה התנהל עד כה באופן יחסי בצורה טובה, מאות אלפים מתוך כמיליון תושבים שחיו באזור צפויים להישאר, בניגוד למבצע רפיח בשנה שעברה שבו הצליח צה"ל לפנות כמעט את כולם מבעוד מועד.

פלסטינים רבים מסרבים לעזוב את העיר עזה, מתוך אמונה שיעדיפו להיהרג בבתיהם ולא לעבור תהליך פינוי לא ודאי לערי אוהלים צפופות בדרום, שם המשאבים יהיו מוגבלים עוד יותר עם התפיחה של אוכלוסיית המפונים. נטען גם כי חמאס מנסה להניא פלסטינים מציות לפקודות הפינוי, בעוד ישראל אומרת כי היא מרחיבה את השירותים ההומניטריים לאוכלוסייה המפונה.

בכירי הביטחון אמרו לשרים כי האוכלוסייה הגדולה שצפויה להישאר בעיר עזה תהפוך לאחריות צה"ל, והחיילים יצטרכו לספק לה סיוע ושירותים בסיסיים נוספים, לפי הדיווח ב"כאן".

עוד הזהיר הממסד הביטחוני כי ההשתלטות על העיר עזה תימשך הרבה יותר זמן מהצפוי כיום. בעוד נתניהו אומר כי הורה לצה"ל לקצר את לוחות הזמנים למבצע, ראשי הביטחון אמרו כי סביר שהדבר יארך חודשים רבים, וגם אז לא ברור אם יושגו מטרות ההשתלטות, לפי הדיווח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.