JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו: ישראל תצטרך להרחיב את תעשיית הנשק בשל סירוב מדינות באירופה לשתף איתנו פעולה | זמן ישראל

נתניהו: ישראל תצטרך להרחיב את תעשיית הנשק בשל סירוב מדינות באירופה לשתף איתנו פעולה

ראש הממשלה בנימין נתניהו במשרד החוץ בירושלים, 15 בספטמבר 2025 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פול [מתוך פלאש90])
אוליבייה פיטוסי, פול [מתוך פלאש90]
ראש הממשלה בנימין נתניהו במשרד החוץ בירושלים, 15 בספטמבר 2025

אחרי שדבריו על הבידוד שבו ישראל נתונה זכו לתהודה, ראש הממשלה בנימין נתניהו שב והתייחס לסוגיה: "האם השיגו בידוד עולמי? לא. ארצות הברית איתנו וגם הרבה מדינות אחרות, אבל יש לנו בעיה ממוקדת כרגע במערב אירופה, ואנחנו פועלים ונמשיך לפעול להסיר את המצור הזה. כמו שהצלחנו עם המצור הצבאי כך נצליח גם עם המצור המדיני".

באירוע שנערך במשרד החוץ אמר נתניהו: "אנחנו יודעים שיש עכשיו ניסיון של הטלת מצור על ישראל, על ידי גופים שונים ועל ידי מדינות שונות, בראשם קטאר. קודם כול מצור תקשורתי, מצור תקשורתי שממומן בכסף ענק, גם של קטאר, גם של מדינות אחרות כמו סין, והם פועלים גם במערב ולא פחות מזה בארצות הברית".

"אנחנו נלחמים בזה, ואנחנו נשקיע וגם משקיעים כסף גדול, משאבים גדולים במאמצים להדוף את החלק הזה של המצור", אמר נתניהו בהתייחס לנעשה בארצות הברית.

"החלק השני הוא יותר ממוקד, והוא ממוקד במדינות מערב אירופה, בהפעלת המיעוטים המוסלמים שם, שהופכים קולניים, אלימים, ומאיימים על המדינות. ולכן אנחנו רואים את המצור הזה מתמקד במערב אירופה. ושם אמרתי שמפסיקים לנו משלוחי נשק וכולי, וזה קורה עכשיו".

"אנחנו נצטרך בשנים הקרובות להעצים את תעשיות הנשק העצמיות שלנו, כדי שיהיה לנו עצמאות של חימושים ביכולת התעשייתית לייצר אותם, ולכן אנחנו נפרוץ את המצור הזה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.