JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משרד הפנים הודיע על העלאת שכרם של החשבים המלווים ברשויות המקומיות | זמן ישראל

משרד הפנים הודיע על העלאת שכרם של החשבים המלווים ברשויות המקומיות

משרד הפנים בירושלים, 23 בנובמבר 2011 (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)
נתי שוחט, פלאש 90
משרד הפנים בירושלים, 23 בנובמבר 2011

המנהל הכללי של משרד הפנים, ישראל אוזן, הודיע היום ששכרם של החשבים המלווים ברשויות המקומיות יועלה ב-40%.

"לצד זאת, נפעל לחזק את מנגנון החשב המלווה, לשמר חשבים מצוינים ולגייס חשבים איכותיים נוספים", אמר אוזן בכנס מקצועי לחשבים המלווים, הפועלים בשלטון המקומי כחלק ממערך התמיכה והפיקוח של המשרד ברשויות הנתונות בתהליך הבראה והתייעלות כלכלית.

ישראל אוזן מגיע למצודת זאב בתל אביב, 27 בנובמבר 2022 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
ישראל אוזן בתל אביב ב־2022 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

החשבים המלווים ממונים על ידי משרד הפנים ברשויות מקומיות שבהן קיים משבר ניהולי כספי או ארגוני, במטרה להבטיח ניהול מאוזן וביסוס תשתית כלכלית תקינה. כיום מכהנים ברשויות המקומיות 64 חשבים מלווים.

בכנס הציגו מנהלי משרד הפנים לחשבים כלים מקצועיים שיסייעו להם בעבודתם מול הרשויות המקומיות. ההרצאות התמקדו בניהול התקציב ככלי אסטרטגי, בהתמודדות עם אתגרי הארנונה, בהגדלת הכנסות עצמיות ברשויות ובאישור חוקי עזר מקומיים.

הוצגו גם אפשרויות לקידום מיזמים ופרויקטים ברשויות וכן הוצגו עיקרי הדגשים בעבודת החשב המלווה, תוך התמקדות ברגולציה פיננסית, בזיהוי כשלים ובתהליכי שיפור במטרה לחזק את יציבות ההכנסות של הרשות.

מנהל מינהל השלטון המקומי ומנהל אגף תקציבים במשרד הפנים, איתן כהן, אמר: "ניהול תקציב נכון ברשות המקומית זו הדרך המרכזית להוביל שינוי, להציב מטרות ולוודא שהמשאבים משרתים את טובת התושבים. החשב המלווה הוא לא רק שומר הקופה – הוא השותף של הרשות בדרך לאיזון תקציבי ושיפור השירות לתושב".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.