JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרשויות בעזה: מניין ההרוגים ברצועה חצה את ה־65 אלף | זמן ישראל

הרשויות בעזה: מניין ההרוגים ברצועה חצה את ה־65 אלף

בניין בשכונת תל אל־הווא שבעיר עזה קורס לאחר שהותקף על ידי צה"ל, 14 בספטמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
בניין בשכונת תל אל־הווא שבעיר עזה קורס לאחר שהותקף על ידי צה"ל, 14 בספטמבר 2025

רשויות הבריאות ברצועת עזה מסרו היום כי מניין ההרוגים מאז פרוץ המלחמה, באוקטובר 2023, עלה ל־65,062 ומספר הפצועים עלה ל־165,697.

הרשויות ברצועה לא מציינות כמה מההרוגים לקחו חלק בלחימה וכמה לא היו מעורבים בה, אך ציינו שנשים וילדים מהווים בערך מחצית מההרוגים.

הרשויות ברצועה נמנעות מלציין כמה מההרוגים במלחמה לקחו חלק בלחימה וכמה לא היו מעורבים בה

המערכה הישראלית ברצועה הביאה כ־90% מהתושבים לעקור מבתיהם, שטחים נרחבים נחרבו ומשבר הומניטרי פרץ בשטח.

פלסטיני נושא גופה עטופת תכריכים של ילד, שנהרג בתקיפות הישראליות על העיר עזה, במהלך מסע הלוויה מחוץ לבית החולים שיפא, 4 בספטמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
פלסטיני נושא גופה עטופה בתכריכים של ילד, שנהרג בתקיפות הישראליות על העיר עזה, במהלך מסע הלוויה מחוץ לבית החולים שיפא, החודש (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

המלחמה ברצועה החלה כשמחבלים בראשות חמאס פלשו לדרום ישראל ב־7 באוקטובר 2023, הרגו כ־1,200 איש, רובם אזרחים, וחטפו 251 אחרים. ארבעים ושמונה חטופים, שפחות ממחציתם נחשבים לחיים, עדיין מוחזקים ברצועה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.