JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אל-אחבאר: ישראל העבירה לרשות תנאים לחזרת תושבי המחנות בג'נין ובטולכרם לבתיהם | זמן ישראל

אל-אחבאר: ישראל העבירה לרשות תנאים לחזרת תושבי המחנות בג'נין ובטולכרם לבתיהם

כלי רכב של צה"ל בג'נין, 21 במאי 2025 (צילום: Mohammad MANSOUR / AFP)
Mohammad MANSOUR / AFP
כלי רכב של צה"ל בג'נין, 21 במאי 2025

היומון הלבנוני אל-אחבאר דיווח שישראל העבירה לאחרונה לרשות הפלסטינית תנאים לשיבת תושבי מחנות הפליטים הפלסטיניים בצפון הגדה המערבית לבתיהם.

לפי הדיווח, התנאים, שהועברו באמצעות ארצות הברית, כוללים את סילוק סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים, אונר"א, מהמחנות, שינוי שמותיהם והפיכתם לשכונות של ג'נין ולטולכרם – כלומר, העברת האחריות המנהלית לרשויות המקומיות הפלסטיניות.

פעילות צה"ל במבצע במחנה הפליטים נור-א-שאמס ליד טולכרם, 28 באוגוסט 2024 (צילום: פלאש90)
כוח של צה"ל במחנה הפליטים נור-א-שאמס שליד טולכרם בחודש שעבר (צילום: פלאש90)

עוד נמסר כי ישראל תסנן על רקע ביטחוני את הנכנסים למחנות ותחליט מי יורשה לשוב אליהם.

מתחילת 2025 פרוסים כוחות הביטחון במחנות הפליטים שבאזורי ג'נין וטולכרם, ועשרות אלפי תושביהם לא הורשו לשוב לבתיהם.

מחנות הפליטים הפלסטיניים, שהוקמו כדי לאכלס את צאצאי המגורשים של 1948, היו נתונים במשך שנים לניהול אונר"א ותפקדו כמעין אזורים אקס-טריטוריאליים מחוץ לשליטת הרשות הפלסטינית.

מתחילת השנה פרוסים כוחות הביטחון במחנות הפליטים שבאזורי ג'נין וטולכרם, ועשרות אלפי תושביהם לא הורשו לשוב

לפי הדיווח, "מפת הדרכים" של ישראל לשיבת העקורים ולנסיגה מהמחנות כוללת: בניית אמון בין ישראל לרשות; שיקום תשתיות בידי הרשות תחת שליטה מלאה של צה"ל לצד נוכחות של כוחות הביטחון הפלסטיניים; התחייבות של הרשות לקבל את המבנה החדש של המחנות, שעוצב בידי ישראל – עם כבישים רחבים ואיסור על שיבה לבתים שנהרסו; הקמת מרכז ביטחוני משותף במחנות; והתחייבות של הרשות ליישב מחדש כ-50% מהתושבים מחוץ למחנות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.