JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרמטכ"ל: "ממשיכים לפעול בכל רחבי המזרח התיכון להסרת איומים אך ממוקדים בלחימה בעזה" | זמן ישראל

הרמטכ"ל: "ממשיכים לפעול בכל רחבי המזרח התיכון להסרת איומים אך ממוקדים בלחימה בעזה"

הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים סיור בשטחי הלחימה בדרום רצועת עזה, 26 בספטמבר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים סיור בשטחי הלחימה בדרום רצועת עזה, 26 בספטמבר 2025

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים סיור בשטחי הלחימה בדרום רצועת עזה עם ממלא מקום ראש השב"כ, ש', מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף ברק חירם, ראש חטיבת המבצעים, תת-אלוף ישראל שומר, מפקד בית הספר לקצינים (261), מפקדי חטיבות המילואים ומפקדים נוספים.

במהלך הסיור, הרמטכ"ל שוחח עם לוחמי ומפקדי חטיבות המילואים ובית הספר לקצינים והביע את הערכתו על הלחימה ברצועת עזה בימים אלו. עוד התייחס לאירוע בו נפלו מפקד פלוגה ושלושה צוערים מגדוד 'דקל' בשבוע שעבר.

מדבריו:

"עם ישראל ציין את ראש השנה השני בתקופת המלחמה, אנחנו לקראת יום הכיפורים, ובקרוב נציין שנתיים למלחמה. אנחנו עושים הכל כדי להשיב את החטופים במהרה וכדי להכריע את חמאס.

"אנו פועלים בכל הזירות, אך ריכוז המאמץ העיקרי של צה"ל והשב"כ הוא כאן, ברצועת בעזה. אנו מפעילים מאמץ מטכ"לי מרכזי בצפון הרצועה ובעיר עזה. פגענו קשות ביכולות של חמאס, מוטטנו את היכולת השילטונית שלו, וכעת האויב פועל במאפייני גרילה. עליכם להתמיד ולהשמיד את כיסי ההתנגדות האחרונים ברפיח.

"ביחס לתקרית המבצעית בה נפלו מפקד פלוגה ושלושה צוערים מבית הספר לקצינים בשבוע שעבר, יש ללמוד מהאירוע הקשה, לתחקר ולהפיק את הלקחים הנדרשים.

"כמו בכל אירוע, נדרש לוודא את עקרון האבטחה. ביטחון כוחותינו לצד הפעילות ההתקפית, זהו עקרון מלחמה. עלינו לוודא שהצוערים מקבלים את ההכשרה הטובה ביותר בתנאים הנוכחיים ותוך כדי המשימות המבצעיות. הדוגמה האישית של המפקדים בבית הספר לקצינים חשובה כעת יותר מתמיד.

"לוחמי חטיבות המילואים שפה, אתם המופלאים שבעם ישראל. העובדה שאתם מתייצבים פעם אחר פעם, מבצעים את המשימות ברוח ובמוטיבציה גבוהה, על אף הקשיים שאני יודע שקיימים, ראויה להערכה רבה.

"אנחנו נחושים לפרק את החמאס, נשאף להקטין את העומס על המילואים, לרענן כוחות ולהגדיל את השחיקה אצל האויב.

"אנחנו פועלים בשיתוף פעולה איכותי עם השב"כ. השילוב בן הגופים יימשך ויתעצם וימשיך להביא הישגים מבצעיים לחיזוק הביטחון".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.