JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: טראמפ מצפה להכריז על הסכם הפסקת האש בעזה לאחר הפגישה עם נתניהו | זמן ישראל

דיווח: טראמפ מצפה להכריז על הסכם הפסקת האש בעזה לאחר הפגישה עם נתניהו

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בבית הלבן, 9 ביולי 2025 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)
אבי אוחיון/לע"מ
דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בבית הלבן, 9 ביולי 2025

בחדשות 12 דווח כי לפי גורמים בבית הלבן, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מקווה להכריז על השגת הסכם להפסקת אש בעזה בתום הפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

לפי הדיווח, הפגישה תתמצה בבחירה בינארית עבור נתניהו: לקבל את תוכנית טראמפ או להסתכן בקרע פומבי עם הנשיא. 

יועץ של טראמפ שמעורב בתוכנית אמר כי ההשקפה בבית הלבן היא שאם נתניהו לא יקבל את ההסכם, הוא יואשם בהמשך המלחמה, "בהעצמת חמאס ובאי־עשייה עבור הפלסטינים, שסובלים ממצוקה הומניטרית חמורה. אנשים ימשיכו לרעוב. נקווה שנצליח להגיע להסכם". לדבריו, "הערבים הסכימו לזה כמעט ב־100%. עכשיו אנחנו מחכים שהנשיא יפעיל את הקסם שלו על נתניהו". 

טראמפ מעולם לא האשים את נתניהו בפומבי על כך שהאריך את המלחמה מול חמאס או שלא הצליח להשיג עסקה לשחרור החטופים הנותרים. אם נתניהו יסרב הפעם, יועציו של טראמפ סבורים שהוא עשוי להפנות לו עורף. "כולם – ואני מתכוון לכולם – מותשים מביבי", אמר בכיר בממשל האמריקאי שמעורב בשיחות.

עוד דווח כי חלק מיועציו של טראמפ אמרו לו שההסכם לסיום המלחמה בעזה הוא מבחן לאמינותו בעולם. כל מה שטראמפ רוצה להשיג במזרח התיכון יתערער עד שישכנע את נתניהו לסיים את המלחמה, כך לדברי אחד היועצים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.