נציבת האיחוד האירופי אורסולה פון דר ליין אמרה היום כי תקריות המל"טים האחרונות והפרות נוספות של המרחב האווירי מראות שאירופה מתמודדת עם לוחמה היברידית, שלה יש להגיב באמצעים החורגים מההגנה המסורתית.
"זו אינה הטרדה אקראית", אמרה פון דר ליין בנאום בפרלמנט האירופי בשטרסבורג, "מדובר במסע עקבי הולך ומסלים שמטרתו לערער את ביטחון אזרחינו, לבחון את נחישותנו, לפלג את האיחוד ולהחליש את תמיכתנו באוקראינה. הגיע הזמן לקרוא לילד בשמו – זו לוחמה היברידית".
פון דר ליין לא אמרה שרוסיה אחראית לכל התקריות, אך ציינה כי ברור שמטרתה של רוסיה היא "לזרוע פילוג" באירופה. בכירי האיחוד כבר ייחסו כמה מהתקריות האחרונות למוסקבה.
"להתמודד עם הלוחמה ההיברידית של רוסיה אין פירושו רק הגנה מסורתית", אמרה פון דר ליין, "הדבר דורש מאיתנו דרך חשיבה חדשה. אנחנו יכולים להירתע ולראות את האיומים הרוסיים מסלימים – או להתמודד עימם באחדות, בהרתעה ובנחישות".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו