JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזהב חצה לראשונה את רף ה־4,000 דולר ברצף שיאים | זמן ישראל

הזהב חצה לראשונה את רף ה־4,000 דולר ברצף שיאים

מטילי זהב בסידני, 5 באוגוסט 2020 (צילום: DAVID GRAY / AFP)
DAVID GRAY / AFP
מטילי זהב בסידני, 5 באוגוסט 2020

שער הזהב חצה היום לראשונה את רף ה־4,000 דולר לאונקיה. זאת, בצל חוסר היציבות הגובר בעולם.

הזהב המיידי (ספוט) זינק ב־1.2% ל־4,032.46 דולר לאונקיה בשעה 06:53 לפי שעון גריניץ'. חוזי הזהב האמריקאיים לחודש דצמבר עלו ב־1.3% ל־4,054.80 דולר לאונקיה.

מחיר הזהב המיידי עלה מתחילת השנה ב־53%, לאחר עלייה של 27% ב־2024. גל העליות בזהב נבע משילוב של גורמים שונים, ובהם ציפיות להורדת ריבית בארה"ב, חוסר יציבות פוליטי וכלכלי מתמשך, רכישות רחבות היקף של בנקים מרכזיים, זרימת כספים לקרנות סל המבוססות על זהב ודולר חלש.

לדברי טאי וונג, סוחר מתכות: "עשויות להיות האטות במגמה, כמו הפסקת אש במזרח התיכון או באוקראינה, אבל גורמי היסוד – חוב עצום שהולך וגדל ודולר חלש יותר – כנראה לא ישתנו".

נוסף על חוסר הוודאות הכללי, השבתת הממשל בארצות הברית נכנסה אתמול ליומה השביעי. ההשבתה דחתה את פרסום הנתונים הכלכליים המרכזיים של הכלכלה הגדולה בעולם, והכריחה את המשקיעים להסתמך על נתונים משניים ולא־ממשלתיים.

"רמה עולה של חוסר ודאות נוטה להזין עליות במחיר הזהב, ואנו רואים את הדפוס הזה שוב", אמר טים ווטרר, אנליסט השווקים הראשי של KCM Trade, "בנוסף, הטלטלות הפוליטיות בצרפת וביפן הגבירו את הביקוש לזהב כנכס בטוח".

בשוק המתכות היקרות האחרות, מחיר הכסף המיידי עלה ב־1.6% ל־48.57 דולר לאונקיה, הפלטינה עלתה ב־1.6% ל־1,644.40 דולר, והפלדיום זינק ב־3.1% ל־1,378.86 דולר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.