בית משפט השלום בבאר שבע האריך היום בשלושה ימים את מעצרה של רייס ריגו סרווייה, אזרחית ספרד שהשתתפה במשט לעזה, החשודה בתקיפת אשת סגל רפואי בכלא קציעות. המשטרה ביקשה להאריך את המעצר בחמישה ימים.
סרווייה חשודה כי סירבה לצאת מהתא שבו הוחזקה בכלא קציעות יחד עם פעילה נוספת מהמשט לצורך בדיקות רפואיות שנדרשות לפני גירושה. השתיים שכבו על רצפת התא, ובמשטרה טוענים כי בעטו בסוהרות.
עוד טוענים במשטרה כי "סייעת רופא שיניים שעובדת בשב"ס התבקשה לסייע להן, וכשזו ניסתה למשוך את סרוויה – היא נשכה אותה בכף ידה השמאלית. בעקבות זאת קיבלה הסוהרת טיפול וזריקת טטנוס".
לדיון היום הגיע קונסול ספרד בישראל, יחד עם נציגים נוספים מהשגרירות. סרוויה טוענת כי היא הותקפה על ידי סוהרים בכלא, והכחישה כי נשכה את עובדת השב"ס. לדבריה, חברתה למשט הותקפה בידי הצוות הישראלי, והיא ניסתה להפריד ביניהם.
בדיון עלה כי קיימים צילומים של האירוע, ובא כוחה של סרוויה, עו"ד האל אבו גרארה, ביקש לדעת אם קיים דוח צפייה. נציג המשטרה מסר כי הצילומים לא נמצאים בידי היחידה החוקרת, שטרם צפתה בהם.
גורם במשטרה אמר כי הם מבקשים להגיש נגד הפעילה הספרדית כתב אישום, אך בתיק לא הוגשה היום הצהרת תובע.
עורך דינה של סרוויה, אבו גרארה, ביקש מבית המשפט להורות על שחרורה: "אין אינדיקציה בתיק למה היא הגיעה לכלא קציעות", טען. "עצם הגעתה לקציעות היא לא חוקית. העובדה שהחוקרים לא צפו בצילומי האירוע מדליקה נורה אדומה. זו ראיית זהב באירוע שבו כל צד מוסר גרסה אחרת. התיק הזה קיבל נפח יותר ממה שהיה צריך".
השופט אמיר דורון הבהיר כי אין תשתית ראייתית המלמדת על הגעת החשודה למתקן הכליאה שלא כדין, וכי החשד נגדה "סביר ואף מעבר לכך". לדבריו: "ייתכן ויש צדק רב שיש להעדיף את גירוש החשודה על פני השארתה בישראל לשם הגשת כתב אישום. אלא ששיקול זה הוא שיקול המסור למאשימה (המשטרה), ואינו בגדר מסגרת שיקולי בית המשפט".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו