צה"ל, שב"כ, מג"ב והמנהל האזרחי פועלים למניעת פעולות הסתה ואירועי תמיכה בטרור במסגרת שחרור המחבלים. במסגרת זו כוחות הביטחון פעלו במהלך השבת לסיכול תהלוכות שמחה והסתה לטרור בגדה המערבית.
בהודעה נמסר כי "עם קבלת דיווחים על התקהלויות המזוהות עם חמאס במספר כפרים בגדה, כוחות צה"ל ומג"ב קפצו לכפרים סילוואד ונעלין, שם פעלו לפיזור ההתקהלויות, החרימו רכבים עליהם נתלו דגלי הסתה לטרור, הסירו את דגלי ארגון הטרור חמאס ועצרו שמונה חשודים במרחב אשר השתתפו בתהלוכות".
עוד נמסר כי במהלך הפעילויות נעצרו שבעה חשודים בהסתה לטרור, בהם עבד אל־עזיז חמייסה, המנהל עמוד ברשת עם עשרות אלפי עוקבים, שבו הוא מפיץ "תכני הסתה המעודדים טרור" לפי צה"ל.
חמייסה הוא אחיו של אסלאם חמייסה, בכיר הג'יהאד האסלאמי בג'נין שחוסל על ידי צה"ל ושב"כ בתקיפה אווירית ב־17 במאי 2024.
עוד נמסר בהודעה כי נמשכת ההיערכות למניעת פעולות הסתה ואירועים לתמיכה בטרור במסגרת שחרור המחבלים. שיחות אזהרה למשפחות האסירים החלו בשעות האחרונות ויימשכו במהלך השבוע הקרוב.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו