צה"ל מסר כי אינו יודע מתי בדיוק במהלך היממה הקרובה חמאס ישחרר את 20 החטופים החיים שברשותו, אך ההערכה היא כי השחרור יתרחש בשעות הבוקר מחר, ייתכן סביב השעה 8:00.
לדברי צה"ל, הוא ערוך לקלוט את החטופים מאז אתמול ויישאר בכוננות לאורך כל הלילה למקרה שחמאס יחליט לשחררם כבר בשעות הלילה.
שחרור החטופים החיים צפוי להתבצע משלושה מוקדים לפחות ברצועה – מהעיר עזה, מאזור מרכז הרצועה ומחאן יונס. הם יימסרו על ידי חמאס לנציגי הצלב האדום, ללא טקס שחרור, ואלה יעבירו אותם לידי חיילי צה"ל הממתינים בתוך הרצועה.
לאחר מכן ילוו החטופים אל מחוץ לעזה, אל בסיס רעים הסמוך לגבול, שם יעברו בדיקה רפואית ונפשית ראשונית. בני משפחות אחדים צפויים להמתין להם במתחם הבסיס.
חמאס צפוי להתחיל מחר גם בהשבת גופותיהם של חטופים שנרצחו, לאחר השלמת שחרור החיים, אם כי בצה"ל אומרים כי טרם ידוע כמה גופות יימסרו בתחילה.
הארגון מסר למתווכים כי אינו יודע היכן נמצאות חלק מגופות החטופים ההרוגים, דבר שעשוי לעכב את מסירתן.
בצה"ל מעריכים כי השבת הגופות תימשך מספר ימים, ככל הנראה יומיים. הגופות ייקלטו על ידי כוחות צה"ל בתוך עזה, ושם ייערך טקס קצר בהובלת רב צבאי, לכבודם של הנופלים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו