נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הטיל ביום ראשון ספק בשאלה אם ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר יכהן במועצת השלום החדשה, שאמורה לפקח על הממשל בעזה – על רקע הביקורת המתמשכת כלפי בלייר בשל מעורבותו במלחמת עיראק.
"תמיד חיבבתי את טוני, אבל אני רוצה לוודא שהוא בחירה מקובלת על כולם", אמר טראמפ, מבלי לציין אילו מנהיגים עשויים להביע עמדה בנושא מינויו של בלייר.
תוכנית השלום לעזה שהציג הבית הלבן בחודש שעבר כללה את בלייר כחבר מוצע במועצה, אשר תיקרא "מועצת השלום".
טראמפ אמר לכתבים על מטוס "אייר פורס 1" בדרכו לישראל כי המועצה תקום ותפעל במהירות, אך נשמע לא בטוח אם בלייר יתקבל בברכה על ידי כל הצדדים המעורבים.
"אני רוצה לוודא שטוני יהיה פופולרי אצל כולם, כי אני פשוט לא יודע אם זה המצב", אמר טראמפ.
הרעיון למנות את בלייר למועצה הרים גבות בקרב פוליטיקאים ופרשנים פלסטינים, וגם בקרב חברים במפלגת הלייבור הבריטית שאליה הוא משתייך – שם נפגעה תדמיתו בעקבות החלטתו לתמוך בפלישה האמריקאית לעיראק בשנת 2003.
לאחר אותה פלישה בראשות ארצות הברית, התברר כי הטענות של וושינגטון ולונדון שלפיהן לעיראק יש נשק להשמדה המונית היו שגויות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו