דובר צה"ל אפי דפרין מסר הצהרה לתקשורת בעקבות שחרור החטופים היום. לדברי דפרין: "הם חזרו אל משפחותיהם, ביתם ומדינתם: שורדי הטבח האכזרי וחיילינו שלחמו ונחטפו בשבעה באוקטובר על ידי מחבלים רצחניים.
"המעמד הזה, מהווה מימוש הבטחה קדושה בין צבא לעמו, נישא על גבי עשרים וארבעה חודשי לחימה עצימה בשבע חזיתות, המעמד הזה שייך לדור של גיבורים וגיבורות, שלחמו לחימה עיקשת, מתוך אמונה בצדקת הדרך, עד שובם". הוא ציין כי החטופים השבים התאחדו עם משפחותיהם בשעות האחרונות.
דפרין עדכן: "נערכים להמשך מימוש ההסכם. מאוחר יותר היום יוחזרו כארבעה חטופים חללים. גם בשעה זו, נעשים מאמצים, בכל הדרגים, להפעלת לחץ להמשך תהליך שחרור החללים. אנחנו דורשים מחמאס לעמוד בחלקו בהסכם.
אנחנו לא שוכחים אותם לרגע, לא ננוח עד שיגיעו למשפחותיהם ולקבר ישראל כולם. המעגל לא נסגר – משימתנו נותרה בעינה, ותישאר כזו עד שאחרון החטופים ישוב ארצה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו