JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לוין תקף את בהרב-מיארה ועמית והכחיש את תפקידיהם | זמן ישראל

לוין תקף את בהרב-מיארה ועמית והכחיש את תפקידיהם

שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון. 18 בספטמבר 2025 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)
יהונתן זינדל/פלאש90
שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון. 18 בספטמבר 2025

שר המשפטים יריב לוין השתלח הערב ביועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, והכחיש את התפקידים שהם נושאים בהם. זאת, בתגובה להודעה של הרצוג, שבה תקף את החלטת יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, שלא להזמין את עמית ובהרב-מיארה לישיבה המיוחדת שהתקיימה אתמול בכנסת עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

אוחנה הצהיר: "אני מבקש להזכיר לנשיא המדינה דוגמאות אמיתיות של פגיעה בממלכתיות ומעשים לא ראויים, שמשום מה הוא נמנע עד היום מלהתייחס אליהם (הטעות במקור).

כ"דוגמאות" כאלה ציין לוין כי: "הוועדה לבחירת שופטים כונסה ללא שר המשפטים ו'בחרה' בצורה בלתי חוקית 'נשיא' לבית המשפט העליון. בית המשפט העליון פסל חוק יסוד בלי סמכות וממשיך לנסות להכתיב לממשלה מי יהיה היועץ המשפטי שלה.

"נעשה שימוש בלתי חוקי ברוגלות ובית המשפט העליון ביחד עם עו"ד בהרב מיארה מסכלים את עבודת ועדת הבדיקה הממשלתית שהוקמה כחוק לעניין זה. השופט יצחק עמית לא נבחר כחוק לנשיא בית המשפט העליון. עו"ד בהרב מיארה הודחה כחוק בהחלטה פה אחד של הממשלה מתפקיד היועץ המשפטי לממשלה".

נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית לצד השופטת דפנה ברק-ארז, ויוסף אלרון בטקס פרישתו. 18 בספטמבר 2025 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)
נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית לצד השופטת דפנה ברק-ארז, ויוסף אלרון בטקס פרישתו. 18 בספטמבר 2025 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)

"אחדות וממלכתיות הן אכן ערכים חשובים. אולם התנהלות כוחנית ובלתי חוקית מצד הרשות השופטת ורמיסה שיטתית של בחירת העם הן ההיפך מאחדות וממלכתיות. אני מצפה מנשיא המדינה ומכל אדם הגון להתייצב לצד הכנסת והממשלה, ולא לאפשר לרמוס את סמכויותיהן ולבטל את בחירת העם. הימים שבהם הרכנו את ראשנו בהכנעה – חלפו ולא ישובו".

בניגוד לנאמר בהצהרת לוין, בחירתו של עמית נעשתה כחוק והדחתה של בהרב-מיארה נמצאת במחלוקת משפטית ולא נכנסה לתוקף עד לסיומה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.