לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו הפעילה לחץ על יושב ראש מפלגת הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ', בבקשה שלא יתמוך בהצעת החוק להחלת הריבונות על יהודה ושומרון, כך דיווח הערב מיכאל שמש בתאגיד השידור כאן.
בלשכה נימקו זאת, בין היתר, בכך שסגן נשיא ארצות הברית ג'יי-די ואנס מבקר כעת בארץ. סמוטריץ' השיב שמבחינתו אין בעיה שההצבעה תידחה ואת הלחץ יש להפעיל על חבר הכנסת אבי מעוז, מגיש הצעת החוק.
"אצבע בעין לסגן הנשיא": לשכת ראש הממשלה פנתה לסמוטריץ' בבקשה שלא יתמוך בחוק החלת הריבונות; שר האוצר השיב: "לא תלוי בי" | הדיווח של @shemeshmicha#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/ZTX4WROptZ
— כאן חדשות (@kann_news) October 22, 2025
נתניהו נפגש עם מעוז, אך הוא לא הצליח לשכנע אותו שלא להביא את הצעת החוק להצבעה כעת.
יושב ראש עוצמה יהודית איתמר בן גביר העביר מצידו מסר לקואליציה שאם סמוטריץ' לא יתמוך בהצעת החוק בהצבעה במליאה, גם הוא לא יתמוך בהצעה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו