JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הערכה: פינוי הפצצות מהקרקע בעזה יימשך עד 30 שנה | זמן ישראל

הערכה: פינוי הפצצות מהקרקע בעזה יימשך עד 30 שנה

הריסות בעיר עזה לאחר הפסקת האש, 22 באוקטובר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
הריסות בעיר עזה לאחר הפסקת האש, 22 באוקטובר 2025

ניקוי פני השטח של רצועת עזה מתחמושת שלא התפוצצה צפוי להימשך בין 20 ל־30 שנה, כך לפי נציג ארגון הסיוע Humanity & Inclusion, שתיאר את הרצועה כ"שדה מוקשים מחריד שגבולותיו לא מופו".

יותר מ־53 בני אדם נהרגו וכמה מאות נפצעו משאריות קטלניות של אמצעי לחימה, כך לפי מאגר נתונים שמנוהל בידי האו"ם. ארגוני סיוע סבורים כי מדובר בהערכה חסרה מאוד.

הפסקת האש שהושגה החודש מעוררת תקווה כי ניתן יהיה להתחיל במבצע העצום לפינוי הנפלים מבין מיליוני טונות של הריסות. "אם מדובר בפינוי מוחלט, זה לעולם לא יקרה – זה תת־קרקעי. ניתקל בזה עוד דורות קדימה", אמר ניק אור, מומחה לפירוק תחמושת בארגון הסיוע.

אותו מומחה השווה את המצב לזה של ערים בריטיות אחרי מלחמת העולם השנייה. "פינוי פני השטח – זה כבר משהו שניתן להשיג בתוך דור, אני חושב 20 עד 30 שנה", הוסיף. "זה יהיה קילוף איטי מאוד של בעיה עצומה".

הריסות בעיר עזה לאחר הפסקת האש, 22 באוקטובר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
הריסות בעיר עזה לאחר הפסקת האש, 22 באוקטובר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

אור, שביקר בעזה כמה פעמים במהלך המלחמה, הוא חלק מצוות של שבעה אנשים בארגון שיתחילו בשבוע הבא לזהות שרידי תחמושת באתרים חיוניים כמו בתי חולים ומאפיות.

עם זאת, לדבריו, ארגונים כמו שלו טרם קיבלו אישור גורף מישראל להתחיל בעבודת הפינוי וההשמדה של התחמושת, וגם לא לייבא את הציוד הנדרש לכך.

מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) לא השיב באופן מיידי לבקשת התגובה. מתפ"ש חוסם הכנסת פריטים לרצועה שלדבריו יש להם "שימוש כפול" – אזרחי וצבאי.

אור אמר כי הארגון מבקש היתר לייבוא ציוד שמאפשר לשרוף פצצות במקום לפוצץ אותן, כדי להפיג חששות שהן ינוצלו בידי חמאס.

הוא הביע תמיכה בכוח זמני, כפי שנקבע בתוכנית הפסקת האש בת 20 הנקודות. "אם אמור להתקיים עתיד כלשהו בעזה, חייב להיות כוח ביטחון שיאפשר לעובדי הסיוע לפעול", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.