JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כ"ץ חתם על צו האוסר ביקורים בבתי הכלא | זמן ישראל

כ"ץ חתם על צו האוסר ביקורים בבתי הכלא

שר הביטחון ישראל כ"ץ מבקר בשוק מחנה יהודה בירושלים, 2 בספטמבר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
שר הביטחון ישראל כ"ץ מבקר בשוק מחנה יהודה בירושלים, 2 בספטמבר 2025

שר הביטחון ישראל כ"ץ חתם היום על צו האוסר ביקורים של נציגי הצלב האדום אצל עצירים ביטחוניים המוחזקים בבתי כלא בישראל.

מלשכת השר נמסר כי "הצו נחתם בהתאם לסמכות השר לפי תקנה 12(א)(2)(ב) לתקנות כליאת לוחמים בלתי חוקיים, על בסיס חוות דעת מקצועית של שב"כ, ולאחר ששוכנע כי קיום ביקורים אלה יסכן את ביטחון המדינה".

כ"ץ הצהיר: "חוות הדעת שהוצגו בפניי מעידות ללא כל ספק כי ביקורים של הצלב האדום אצל המחבלים בבתי הכלא, כולל נוח'בות, יפגעו פגיעה חמורה בביטחון המדינה. ביטחונה של המדינה ושל אזרחינו קודמים לכול".

היום יתקיים דיון בבג"ץ על עתירת האגודה לזכויות האזרח, המבקשת להורות לכוחות הביטחון לאפשר ביקורים אצל עצירים ביטחוניים. 

אסירים ביטחוניים בכלא בישראל (צילום: חסאן ג'גי)
אסירים ביטחוניים בכלא בישראל (צילום: חסאן ג'גי)

עו"ד עודד פלר, היועץ המשפטי של האגודה, אמר לקראת הדיון: "אסור לאפשר למדינה להתעלל באסירים לצורכי הפעלת לחץ. פיקוח חיצוני על הנעשה במתקני הכליאה הוא קריטי. עדויות חטופים ששוחררו חושפות כי מדיניות ההתעללות באסירים לא רק הפרה זכויות אדם בסיסיות, אלא גם גרמה סבל נורא לחטופים.

"שמירה על זכויות אסירים היא חובה של כל מדינה, והכהניזם והתהום המוסרית שאליהם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, גרר אליהם את כולנו אינם גזירת גורל. ישראל הפכה את מתקני הכליאה שבהם מוחזקים פלסטינים מהגדה המערבית ומרצועת עזה לגיהינום.

"מן המתקנים והאגפים הביטחוניים נאספו עדויות זוועה חוזרות ונשנות על סדיזם ומעשים מחרידים: עינויים, התעללות, אלימות פיזית ומינית, מוות של עשרות, פציעה של כלואים, כבילה, שימוש באלות, בגז מדמיע ובכלבים, הרעבת אסירים, צפיפות קשה ודוחק, היגיינה ירודה ומגפת גרדת, קור, ניתוקי מים, היעדר שמש ואוויר, מניעת גישה לשירותים רפואיים, מניעת שינה, מניעת מפגשים ועוד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.