JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לוין ליועמ״שית: את מנועה מלעסוק בפרשת שדה תימן | זמן ישראל

לוין ליועמ״שית: את מנועה מלעסוק בפרשת שדה תימן

שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון, 18 בספטמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון, 18 בספטמבר 2025

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין מסר כי הודיע ליועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה במכתב כי היא מנועה מלעסוק בכל דבר הקשור לפרשת לפרשת שדה תימן.

על פי לוין, מדובר בחקירת הדלפת הסרטון, עבירות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים שבוצעו לכאורה במסגרת הפרשה ובמינוי מ"מ או מחליף לפצ"רית האלופה יפעת תומר־ירושלמי שנאלצה לסיים את תפקידה.

לוין מאשים את בהרב-מיארה והכפופים לה בקנוניה עם אנשי הפצ"רית ובשקרים לבג"ץ. הוא כותב בין השאר:

מניעה זו נובעת גם ממעורבות לכאורה שלך אישית ו/או של הכפופים לך, בפעולות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים והחקירתיים שהתנהלו בעקבות הדלפת הסרטון, לרבות במתן מענים שקריים לכאורה בתשובות שניתנו לבג"ץ. 

ח"כ גלעד קריב גינה את הנחיות השר, האשים אותו ב"חתירה תחת שלטון החוק", והדגיש כי אין לו סמכות למנוע מהיועצת המשפטית לממשלה לעסוק בהליכים המשפטיים נגד תומר־ירושלמי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.