JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: ארבעה קצינים בצמרת הפרקליטות הצבאית ידעו על ההדלפה | זמן ישראל

דיווח: ארבעה קצינים בצמרת הפרקליטות הצבאית ידעו על ההדלפה

הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי בבית המשפט העליון בירושלים, 1 באוקטובר 2024 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
אורן בן חקון/פלאש90
הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי בבית המשפט העליון בירושלים, 1 באוקטובר 2024

בגל"צ דווח כי לפי מקורות המעורים בפרטים, בצמרת הפרקליטות הצבאית היו ארבעה קצינים שהיו שותפי סוד להדלפה של חומרי החקירה והסרטון מפרשת שדה תימן, בהם הפצ"רית יפעת תומר־ירושלמי, הדוברת שלה, וגם קצין בכיר נוסף שהיה בצמרת הפרקליטות הצבאית בעת הפרשה.

לפי הדיווח, מהעדויות שהגיעו למשטרה עלה כי אותו קצין בכיר היה שותף סוד להדלפה, אך בזמן שנמסרה לבג"ץ התגובה השקרית על הבדיקה הפיקטיבית בפרקליטות הצבאית הוא כבר לא היה בתפקידו, ולא היה שותף להגשת התגובה.

עוד דווח כי ההערכה היא שגם הקצין הבכיר צפוי להיחקר בפרשה. בשלב זה, הקצין ממשיך למלא את תפקידו הצבאי כרגיל מחוץ לפרקליטות. מצה"ל נמסר: "אם תיפתח חקירה גם נגדו – הנושא ייבחן פיקודית ומשפטית".

הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי, אוקטובר 2024 (צילום: אורן בן חקון/פול)
הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי, אוקטובר 2024 (צילום: אורן בן חקון/פול)

כמו כן, דווח כי סוגיית ההדלפה לא עלתה בקבוצת הווטסאפ של בכירי הפרקליטות הצבאית סביב פרשת שדה תימן.

לפי הדיווח, מדובר בקבוצה פנימית שבה הועברו עדכונים על תיק החקירה, אך ההדלפה לא נוהלה בה, אלא בהתכתבויות ווטסאפ פרטיות בלבד.

המשמעות היא שקציני הפרקליטות שהיו בקבוצה לא היו מעורבים ולא עודכנו על ההדלפה, ומעגל שותפי הסוד והשותפים ל"קשר השתיקה" ביחס להדלפה היה מצומצם. 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.