JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לוין מבקש לתת לאשר קולה לטפל בפרשת הפצ״רית במקום היועמ״שית | זמן ישראל

לוין מבקש לתת לאשר קולה לטפל בפרשת הפצ״רית במקום היועמ״שית

שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון, 18 בספטמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון, 18 בספטמבר 2025

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין פנה למ"מ נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, במכתב שבו הוא מדווח לו כי לאחר שהודיע ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שהיא מנועה מלעסוק בפרשת שדה תימן והפצ"רית, הוא מתכוון להטיל את התפקיד על נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אשר קולה.

לוין מציין כי קולה הסכים לבקשתו.

בתגובה להודעתו של לוין על היותה מנועה מלעסוק בפרשה השיבה בהרב-מיארה ביום ראשון: "אין בסמכותך ליטול מידי היועצת המשפטית לממשלה את סמכויות האכיפה ולהעבירן לעובד מדינה אחר. החקירה מקודמת במהירות, בהתאם להמלצות גורמי החקירה והתביעה. כל ניסיון להתערבות בהליכי החקירה פוגע בקידומה".

התנועה לאיכות השלטון מסרה: "המהלך של שר המשפטים למנות את השופט בדימוס אשר קולה לנהל את חקירת פרשת שדה תימן הוא ניסיון בלתי חוקי לחדור לתחום סמכויותיה של היועצת המשפטית לממשלה.

"לוין מנצל את פרשת הפצ"רית כדי לקדם את ההפיכה המשטרית – בדיוק כפי שניסה לעשות עם המהלכים נגד היועמ"שית עצמה בעבר. אסור לאפשר לשר המשפטים בממשלה של נאשמים ומורשעים לשלוט בחקירות ולפגוע בעצמאות מערכת האכיפה". 

מוקדם יותר סיפר ח"כ משה סעד בריאיון כי יריב לוין ביקש ממנו חוות דעת משפטית, והוא אמור להודיע על אדם שיחליף את היועמ"שית בנושא הפצ"רית, מכיוון שיש לה מניעות, והיא תעבור להיות גורם נחקר בפרשה. 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.