ראש האופוזיציה יאיר לפיד הודיע הערב בהצהרה לתקשורת כי "יש עתיד החליטה לא להיות חלק מכל ההסכמים של המוסדות הציוניים".
יאיר לפיד משתלט על המוסדות הלאומיים – אחרי שנים שקרא לסגור אותם
הוא הסביר כי "רצינו להיכנס ולעשות מהפכה במוסדות ולנקות אותם. אחרי שהתבררו כל הפרטים הגעתי למסקנה: אי אפשר לתקן את זה, צריך לסגור את זה.
"קורא לשאר המפלגות לשקול מחדש אם הן מוכנות להיות חלק מהסכם שברור לגמרי שהוא פשוט מעשה של שחיתות ועסקנות ירודה. אנחנו, בכל מקרה, לא נהיה שם".
דבריו המלאים:
"אני מודיע הערב שיש עתיד החליטה שהיא לא תהיה חלק מכל ההסכמים של המוסדות הציוניים. לא ניקח ג'ובים, לא ניקח תקציבים, לא ניקח תפקידים ניהוליים, לא נהיה חלק מההסכם שתופרים שם.
"באנו לפוליטיקה בשביל להילחם בשחיתות, לא כדי להיות חלק מסידורי העבודה של משפחת נתניהו ומשפחת דרעי. רצינו לנקות מתרבות השחיתות והג'ובים את המוסדות הלאומיים, אבל אין איך לעשות את זה.
"הניסיון לסדר עבודה ליאיר נתניהו, לבני משפחת דרעי, ולקבוצה ענקית של עסקנים, הוא רק קצה הקרחון של מה שהולך שם. ההסכם החדש כולל למשל הקמה של שש מחלקות חדשות, עם מאות עובדים, שיש להן רק דבר אחד משותף: לא צריך אותן.
"הסיבה היחידה שפותחים אותן היא כדי לחלק עוד ועוד ג'ובים ותקציבים לעסקנים, על חשבון העם היהודי, על חשבון משלמי המיסים בישראל. זו תרבות שלמה של שחיתות. אנחנו נילחם בה, לא נצטרף אליה.
"אלה לא הערכים של יש עתיד. אנחנו לא נמכור לעצמנו ש'נשפיע מבפנים'. אני לא נוהג לברוח מקרבות, ורצינו מאוד להיכנס ולעשות מהפכה במוסדות, לנקות אותם, להחזיר אותם למקום שבו הם פועלים לטובת המדינה. אבל אחרי שהתבררו כל הפרטים הגעתי למסקנה שאי אפשר לתקן את זה, צריך לסגור את זה.
"יש עתיד תשים הצעת חוק להלאמה מיידית של הקרן הקיימת לישראל. הדרך היחידה לנקות את הארגון ואת שאר המוסדות היא להכפיף אותם לחוקי המדינה, לביקורת המדינה, לתקנות המחמירות ביותר.
"אני קורא לשאר המפלגות לשקול מחדש אם הן מוכנות להיות חלק מהסכם שברור לגמרי שהוא פשוט מעשה של שחיתות ועסקנות ירודה. אנחנו, בכל מקרה, לא נהיה שם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו